Slik ser den hemmelige samtalefunksjonen ut.
Slik ser den hemmelige samtalefunksjonen ut. (Bilde: Igor Kovalchuk/Colourbox, Facebook)

Snart kan du kryptere Messenger-meldingene dine

Ikke engang Facebook skal kunne se hva du skriver.

Sikkerhet er noe stadig flere er opptatt av, og det jobbes hele tiden med å møte etterspørselen til de som ønsker snoke-fri kommunikasjon. Nå melder Facebook i en pressemelding at Messenger er i ferd med å bli vesentlig tryggere.

Selskapet er nemlig i ferd med å teste ut ende-til-ende-kryptering i den populære meldingstjenesten. Det betyr at man altså skal kunne bruke tjenesten til fullstendig «hemmelige» samtaler.

Kan kun leses på én mottakerenhet

Ende-til-ende-kryptering hindrer alle utenforstående, inkludert Facebook selv, i å få innsyn i kommunikasjonen. Meldingene vil ifølge Facebook bare kunne leses på én enhet tilhørende den du kommuniserer med.

Foto: Facebook

De hemmelige samtalene kan fritt aktiveres og deaktiveres inne i selve Messenger-appen, og mens man er i en samtale kan man også stille inn hvor lenge hver melding vil være synlig i samtalevinduet, som et ekstra sikkerhetslag.

Tilgjengelig for flere i sommer

Ellers vil den nye, sikre samtalefunksjonen foreløpig ikke ha støtte for annet innhold som for eksempel GIF-filer, videoer og betalinger, så rene tekstmeldinger er med andre ord det eneste man kan bruke det til. Det er imidlertid mulig dette vil endre seg.

Løsningen er altså ennå i testfasen og foreløpig kun tilgjengelig for et begrenset antall mennesker. Ifølge Facebook skal funksjonen få en bredere lansering i løpet av sommeren, men det er uvisst når den vil bli tilgjengelig for alle. Mer tekniske detaljer kan du finne i dette dokumentet.

Facebook fikk nylig en annen oppdatering: Nå skal nyhetsstrømmen prioritere venner og familie høyere »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen