Snart kan du få din egen minibutikk på Facebook
Teknofil
(Bilde: Facebook/montasje)

Snart kan du få din egen minibutikk på Facebook

Ny funksjon gjør det mulig å kjøpe og selge rett på siden.

Facebook handler ikke lenger bare om «Likes», statusoppdateringer og hvor mange venner du har på vennelisten din. Nå er Facebook og Facebooks mange tjenester snarere informasjonsportaler for nyheter og artikler, videoer, bilder, diskusjoner og mye mer. Ikke minst har Facebook blitt en attraktiv annonseplattform for mange bedrifter.

Men tro ikke at det stopper der. Nå ønsker nemlig Facebook å utvide sin netthandel-satsing via Pages-funksjonen, skriver Buzzfeed. Allerede har noen bedrifter fått muligheten til å legge til en kjøpe-knapp på Facebook-siden sin. Snart åpner imidlertid Facebook for at bedrifter kan bake inn en egen mini-nettbutikk rett på samme side.

Det innebærer altså en egen butikkseksjon med utvalgte produkter som kan kjøpes direkte, tilsynelatende uten å bli sendt videre til bedriftens nettbutikk. Dermed får bedrifter anledning til både å markedsføre produktene sine og selge dem rett fra Facebook.

Betaling via Messenger?

Tidligere i år introduserte Facebook en betalingsløsning for Messenger i USA.  Den vil etter alt å dømme spille en viktig rolle når mini-nettbutikkene kommer, skriver Buzzfeed. 

Ellers ryktes det at Facebook jobber med en ny assistent-tjeneste, à la Apples Siri eller Google Now, bare med råd og tips fra ekte mennesker, skriver Tek.no. Her vil etter sigende kjøpsveiledning bli sentralt. Disse to funksjonene, samt den nevnte kjøp-knappen som allerede testes ut, skal angivelig danne fundamentet for Facebooks nettbutikksatsing.

Facebook bekrefter overfor Buzzfeed at de jobber med en slags nettbutikkløsning, men de sier ikke noe om når og hvor den rulles ut. Betalingsløsningen for Facebook Messenger må trolig være på plass før norske brukere får se mini-nettbutikkene.

Se opp for superbillige solbriller på Facebook
Hver fjerde nettbutikk er «fake» »

(Kilde: Buzzfeed)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen