Snart kan du kjøpe .no-domener
Teknofil

Snart kan du kjøpe .no-domener

Hold av 17. juni hvis du er interessert.

Hvis du vil sikre deg en privat .no-adresse bør du sitte klar foran en PC-skjerm fra 17. juni kl. 10.00. Da vil nemlig Norid ta imot domenesøknader fra privatpersoner, og ikke bare bedrifter.

 — Et norsk domenenavn er stabilt og blant de sikreste i verden, og vi er veldig glade for at vi nå kan utvide tilbudet til privatpersoner, sier Hege Ossletten, fungerende daglig leder i Norid, i en pressemelding.

Det betyr at du for eksempel kan søke om norskekaffepriserioslo.no (!) til din private kaffe-blogg, eller kanskje du har et litt spesielt etternavn som du kan få kloa i som domenenavn.

Loddtrekning

Per i dag finnes det over 620 000 .no-domener, men disse er forbeholdt bedrifter. Privatpersoner har til nå kun hatt mulighet til å søke om .priv.no-adresser, noe bare 5000 personer har gjort, ifølge Norid.

Hvis flere søker om samme.no-domene, blir det loddtrekning. Du kan imidlertid ikke søke på navn som strider mot norsk lov eller navn som åpenbart strider med andres navnerettigheter. Du trenger en avtale med en registrar (domeneforhandler), som sender inn søknaden for deg. Du må også skaffe deg en person-ID (PID) for å ikke trenge å oppgi fødselsnummeret ditt til registraren.

Se hele huskelisten for domeneregistrering hos Norid.

Norid sier ingenting om begrensninger, så det er tilsynelatende mulig for såkalte «domene-haier» å kapre en rekke av de potensielt populære .no-domenene med tanke på videresalg. 

Søknad kan sendes inn til på nettsidene til Norid fra og med 17. juni kl. 10.00.

Vil beskytte din rett til å surfe på akkurat hva du vil:
Nærmer vi oss dommedag for det åpne Internett?

(Kilder: Norid via Dinside)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen