Snart kan du kjøpe kamera på IKEA
Teknofil

Snart kan du kjøpe kamera på IKEA

... og det er selvfølgelig laget av papp.

Hvis man skal tro ryktene fra teknologinettsiden Gizmodo vil IKEA snart lansere et digitalkamera i papp. Kameraet var inkludert i pressekitet som ble levert ut under et designshow i Milano forrige uke, og er av den litt simple sorten. Som det fremkommer av bildet til høyre består kameraet hovedsaklig av papp, og driftes av to AA-batterier (IKEAs egne selvfølgelig).

Les også: Bygg ditt eget pinholekamera

Ved første øyekast ser kameraet ut som et tradisjonelt engangskamera, selv om byggekvaliteten kanskje er noe dårligere enn de vanlige engangskameraene som bruker film. Det er innebygd minne som har plass til 40 bilder, og bildene komponeres med en liten søker skåret ut over objektivet. Hva slags oppløsning og hva slags optikk man finner på kameraet er foreløpig ukjent. Ut i fra bildet kan det se ut som om utløserknappen er plassert midt på siden av kameraet, også denne i utskåret plast.

Les også: Bygget sitt eget storformatskamera i Lego

Kameraet har en utvippbar USB-kontakt øverst til venstre, slik at bildene kan overføres til en datamaskin. Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent, men vi regner med at prisen blir relativt snill. I følge Gizmodo vil kameraet bli tilgjengelig i løpet av kort tid.

Les også: Lag dit eget pinholeobjektiv

Kilde: www.gizmodo.com

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen