Snart kan du kaste sjøsyketablettene
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Snart kan du kaste sjøsyketablettene

Strøm på hjernen fungerer bedre, og du blir ikke trøtt av det.

Om du har en tendens til å bli sjøsyk, bilsyk eller bare veldig kvalm av å bruke Oculus Rift, kan små, elektriske støt være alt du trenger for å slippe den plagsomme tilstanden.

Forskere ved Imperial College London mener at sjøsyke-problemet kan være løst innen kort tid – ikke ved hjelp av medisin eller kirurgi, men en liten dings som du kan bruke selv:

– Vi er overbevist om at du innen fem til ti år vil kunne gå inn i et tilfeldig apotek og kjøpe en antisjøsyke-dings. Det kan være noe slikt som en Tens-maskin som man bruker mot ryggsmerte, sier prosjektleder Dr. Qadeer Arshad.

Strøm på hjernen

Systemet fungerer ved at du fester små elektroder på hodebunnen, og sender milde, elektriske støt gjennom disse for å roe ned den delen av hjernen som er ansvarlig for å prosessere bevegelsessignaler.

Dette reduserer forvirringen hjernen opplever når synsinntrykkene våre sier vi er i bevegelse mens balansenerven sier vi ikke er det. Det er nemlig denne forvirringen man antar at fører til sjøsyke, bilsyke og så videre.

Forskerne forklarer.

Dr. Arshad tror til og med at systemet kan integreres med mobiltelefonene våre, og levere små strømstøt via høretelefon-porten til mobiltelefonen. Det eneste problemet er altså at du må ha elektroder på hodet når du skal ut på tur.

– Bedre enn å bruke piller

Alternativet er for de fleste å bruke piller, men ifølge Professor Michael Gresty fra Imperial College har disse den uheldige bivirkningen at folk blir søvnige av dem. Det er ikke alltid det du ønsker, spesielt ikke hvis du sitter bak rattet.

Den nye metoden har tilsynelatende ingen bieffekter, sier han, og resultatene er omtrent like gode.

Ikke bare det, men Dr. Arshad påpeker at ved å stimulere hjernen på denne måten kan man forbedre oppmerksomheten og konsentrasjonsevnen.

Han trekker frem både militæret og folk som spiller mye dataspill som mulige brukere av et slikt system.

Det er kanskje lurere enn å ta ADHD-medisin
– En pille gir deg superevner på jobb - nesten uten bieffekter »

(Kilde: Imperial College via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen