Snart kan du kanskje  hviske  til Apples stemmeassistent

Snart kan du kanskje hviske til Apples stemmeassistent

Og Siri vil hviske tilbake.

Stemmeassistenter er kjekke saker, men det er ikke alltid like beleilig å bruke stemmen til å utføre handlinger, for eksempel i det offentlige rom. En ny patent oppdaget av blant andre Gizmodo kan kanskje rette på dette.

Den nye Apple-patenten beskriver en stemmeassistent som kan oppfatte hvisking. I tillegg skal assistenten være i stand til å hviske tilbake automatisk, slik at man kan ha en diskré samtale sammen i de situasjoner hvor dette måtte være passende.

Nyttig i mange sammenhenger

Illustrasjon fra patentdokumentet.
Illustrasjon fra patentdokumentet. Bilde: USPTO

Ifølge patentteksten kan en slik løsning være nyttig når man eksempelvis befinner seg i et bibliotek, dersom man sitter i et åpent kontormiljø i nærheten av andre, eller når man deltar på møter.

Systemet skal altså være i stand til å oppfatte at man hvisker for deretter å justere stemmen tilsvarende, og det skal visstnok også være mulig å benytte ulike andre stemmenivåer som assistenten kan tilpasse seg til slik at begge snakker med det samme volumet.

Fremstøtet er trolig et ledd i å gjøre stemmeassistentene mer naturlige å snakke med, noe det stadig jobbes med. Samsung har for eksempel forsøkt seg på fremskritt på dette feltet med sin nye Bixby-tjeneste og Googles Assistant-tjeneste vektlegger også naturlige samtaler.

Ennå er Apple-konseptet altså kun på patentnivået, men med den sterke konkurransen blant aktørene skal man ikke se bort fra at teknologien blir integrert i Siri en gang i relativt nær fremtid.

Apple slipper nå en ny, ekstrem iMac: Men den er skikkelig dyr »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen