Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: COLOURBOX7512555, Microsoft)

Snart kan du ikke lenger bruke Skype på eldre Windows-telefoner

Microsoft vil tvinge Skype-folket over på Windows 10, og trege Mac-brukere må også snart oppgradere.

En uunngåelig konsekvens av at nye operativsystemer dukker opp er at støtten for diverse programmer og tjenester på eldre versjoner vil avta. Nå meldes det på Skype-bloggen at brukere av den populære samtaletjenesten må belage seg på oppgraderinger.

Microsoft vil nemlig snart avslutte Skype-støtten på Windows Phone-plattformen, nærmere bestemt Windows Phone 8 og 8.1, til fordel for satsing på den nye Windows 10 Mobile-plattformen. Avslutningen av støtten vil skje i oktober i år.

Mac-brukere må også oppgradere

Skype-brukere som sitter på eldre Linux-versjoner er blant dem ikke trenger å bekymre seg for å oppdatere.
Skype-brukere som sitter på eldre Linux-versjoner er blant dem ikke trenger å bekymre seg for å oppdatere. Foto: Microsoft

Om du bruker Skype på Mac er det verdt å merke seg at Microsoft på samme tidspunkt også avslutter støtten i OS X 10.6, altså «Snow Leopard»-versjonen. Fra oktober må du ha OS X 10.9 eller høyere for å bruke Skype.

På Apples mobilplattform trenger du imidlertid ikke å tenke på snarlig oppdatering, da iOS 8 vil fortsette å være støttet av samtaleprogrammet. Det er heller ikke noe hast for for Android-brukere, da Skype vil støtte versjon 4.0.3 eller nyere av Googles mobiloperativsystem. 

Ellers vil støtten for Skype fortsette å være på plass i både Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1. Når det gjelder Linux-distribusjoner lister Microsoft opp Ubuntu 10.04, Debian 6.0, Fedora 16 og OpenSUSE 12.1 som minstekravene for å kjøre Skype fremover. 

Flere detaljer kan du finne på Skype-støttesidene.

Nylig dukket det opp et problem i Apples Skype-konkurrent: Sårbarhet gjorde det mulig å tyvlytte til samtaler »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen