Facebook forsvinner fra BlackBerry 10.
Facebook forsvinner fra BlackBerry 10. (Bilde: BlackBerry/Facebook)

Snart kan du ikke lenger bruke Facebook med BlackBerrys operativsystem

– Vi er ekstremt skuffet, sier BlackBerry om at Facebook-appen nå forsvinner fra plattformen.

Facebook er en nærmest allstedsværende tjeneste man er vant til å kunne bruke på de fleste plattformer, men nå forsvinner den faktisk fra en av dem. I et innlegg på bloggen sin melder nemlig BlackBerry at Facebook tar farvel med plattformen deres.

Facebook har nærmere bestemt besluttet at API-ene deres, altså «applikasjonsprogrammeringsgrensesnittene» på godt norsk, ikke lenger kommer til å støtte BlackBerry OS og oppfølgeren BlackBerry 10.

– Ekstremt skuffende

Kunngjørelsen kommer etter at den populære, Facebook-eide appen WhatsApp i slutten av februar også kunngjorde at den ville forsvinne fra plattformen.

BlackBerry Priv kjører Android, og lar deg dermed kjøre Android-versjonen av appene.
BlackBerry Priv kjører Android, og lar deg dermed kjøre Android-versjonen av appene. Foto: BlackBerry

– Vi er ekstremt skuffet over avgjørelsen deres, siden vi vet at så mange brukere elsker disse applikasjonene. Vi kjempet hardt for å få WhatsApp og Facebook til å endre mening, men på dette tidspunktet står avgjørelsen fast, skriver BlackBerry i blogginnlegget.

WhatsApp opplyste i sitt blogginnlegg fra februar at årsaken til at appen forsvinner fra BlackBerry 10 simpelthen er at plattformen ikke tilbyr de egenskapene som trengs for å utvide appens funksjoner i fremtiden.

Har lansert Android-modell

Som blant andre TechCrunch gjør oppmerksom på er imidlertid ikke alt håp ute for BlackBerry-eiere, da selskapets nye mobilmodell BlackBerry Priv som kjent kjører Android, og kan dermed bruke Android-versjonen av de to appene.

I tillegg kan man jo fremdeles bruke Facebook via nettleseren, men dette er jo selvsagt vesentlig mer tungvint enn en dedikert mobilapp. BlackBerry opplyser for øvrig i blogginnlegget at de leter etter «andre løsninger», men det er uvisst akkurat hva som ligger i dette.

BlackBerry Priv er svindyr, men en billigere modell skal være på vei: Den kan komme innen utgangen av året »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen