Oculus Rift blir snart trådløse.
Oculus Rift blir snart trådløse. (Bilde: Eirik Helland Urke, TU Media)

Snart kan du gjøre Oculus Riften din trådløs

Nytt produkt gjør kabler til en saga blott for VR-brillene.

I fjor høst meldte vi om et nytt produkt til VR-brillene HTC Vive som gjør brillene trådløse, og nå melder selskapet bak dette produktet, kinesiske TPCast, at de også jobber med en tilsvarende løsning for Oculus Rift.

TPCast er i ferd med å utvikle en trådløs adapter til Rift-brillene som gjør at man ikke lenger blir avhengig av de brysomme kablene, som altså gir brukeren mye mer bevegelsesfrihet og fleksibilitet når man er inne i VR-verdenen.

Slik ser boksen ut når den er festet til HTC Vive.
Slik ser boksen ut når den er festet til HTC Vive. Foto: TPCast

Lav forsinkelse

Den nye adapteren støtter ifølge produsenten trådløs overføring av opptil 2K-video med en oppdateringsfrekvens på 90 bilder per sekund, som altså er det både Rift og Vive støtter, og med en forsinkelse på under 2 millisekunder. Dette er i så fall ganske akseptabelt.

Dette er den trådløse boksen i sin nåværende form.
Dette er den trådløse boksen i sin nåværende form. Foto: TPCast

Siden den er kabelfri bruker adapteren et batteri, og dette skal ifølge TPCast holde til cirka fem timers bruk, som jo heller ikke er ille.

Det trådløse systemet i sin nåværende form til HTC Vive er en boks som festes til hodestroppen på VR-brillene, som mottar signaler fra en annen boks som kobles til PC-en. Det følger med en «power box» hvor batteriet festes, og batteriet er altså utbyttbart slik at du kan holde det gående lenger ved å skifte det.

Løsningen har allerede vært tilgjengelig i Kina en stund, og ifølge TPCast skal Rift-versjonen bli tilgjengelig i slutten av året. Det er imidlertid uvisst når man kan få tak i den i vår delen av verden, og ikke minst til hvilken pris. Den eksisterende Vive-versjonen kan forhåndsbestilles i Europa nå gjennom ulike partnere, inkludert fra Danmark og Sverige, men Norge ser ikke ut til å være på listen foreløpig.

Oculus har nå sluppet VR-briller som ikke trenger mobil eller PC »

(Via The Tech Report)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen