Det nye konseptet fra Immersit gjør at du kan se filmer eller spille spill med bevegelige møbler.
Det nye konseptet fra Immersit gjør at du kan se filmer eller spille spill med bevegelige møbler. (Bilde: Immersit/YouTube)

Sofaen han sitter i skjuler et Kickstarter-prosjekt verdt flere tusen kroner

Kraftige pumper skal riste hele møbelet og gi deg en «4D-opplevelse».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fjor sommer meldte vi om et nytt konsept som setter møblene dine i stand til å bevege seg i takt med hva som skjer på TV-skjermen. Nå har oppfinnelsen, kalt «Immersit», kommet nærmere en lansering. Det har nemlig blitt lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Immersit går ut på å benytte fire luftdrevne pumper som plasseres under føttene til sofaen din, eller andre foretrukne møbler. Pumpene er i stand til å løfte møblene opptil 10 centimeter og kan aktiveres uavhengig av hverandre.

Vipper i alle retninger

På denne måten er altså meningen å skape en høyere grad av innlevelse i både filmer og spill. Pumpene kan både vippe sofaen sidelengs, «gynge» frem og tilbake og løfte den rett opp og ned. I tillegg kan den også vibrere med ulik intensitet.

Slik ser pumpene ut.
Slik ser pumpene ut. Foto: Kickstarter

 Siden pumpene opererer uavhengig av hverandre skal de være i stand til å produsere over 1000 forskjellige typer bevegelser og vibrasjoner i kombinasjon med hverandre.

Produktet kommer med spesialdesignet programvare som analyserer bevegelsene i bildet mens du spiller eller ser film, og konverterer disse til fysiske bevegelser utført av de fire pumpene. Prosessen foregår i utgangspunktet automatisk, men man kan også programmere inn egne bevegelser.

Ganske dyrt

Selve pumpene kjører ifølge utviklerne med et lavt, diskré lydnivå og skal heller ikke skade møblene. Nettstedet Engadget testet ut konseptet når det først ble lansert i fjor, og konkluderte med at det faktisk fungerer ganske bra.

I skrivende stund har Immersit samlet inn 49 000 dollar av et mål på 95 000 dollar med 33 dager igjen. Det er ikke spesielt billig, og for å sikre deg et eksemplar må love bort minst 650 euro, cirka 6200 kroner. Den endelige salgsprisen er ikke kjent, men blir trolig en del høyere.

Utsendelsene er ventet å starte i desember i år. For mer informasjon om konseptet kan du sjekke Kickstarter-siden, og se også video under.

Kickstarter feirer nå en stor milepæl: Her er noen morsomme fakta om de første 100 000 prosjektene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen