Snart kan du få varene levert rett til bilen
(Bilde: Volvo)

Snart kan du få varene levert rett til bilen

Ny Volvo-løsning lar budet åpne bagasjerommet med digital engangsnøkkel.

Volvo vil på årets Mobile World Congress-messe i Barcelona demonstrere en løsning som gjør det mulig å få levert varer direkte til bilen, uten at du selv behøver å være tilstede.

Budfirmaet kan levere rett til bilen din.
Budfirmaet kan levere rett til bilen din.Foto: Volvo

Løsningen baserer seg på mobilappen Volvo On Call, hvor mulighet til å låse opp og igjen bildøren fra telefonen er en av mulighetene som ligger i appen.

Med Volvos såkalte «Roam Delivery»-tjeneste vil du kunne bestille for eksempel matvarer via en PC, mobil eller et nettbrett. Så kan du oppgi bilen din som leveranseadresse når du skal betale.

Du vil få beskjed via nettbrettet eller mobilen når varene er klare for levering, eller eventuelt om et budfirma skal hente en vare i bilen din. Ved å akseptere leveransen vil budfirmaet få en digital nøkkel til bilen din, slik at de kan låse opp bagasjerommet og legge fra seg varene. Så snart varene er levert og bagasjerommet låst, vil den digitale nøkkelen opphøre å eksistere.

Du får beskjed når varene er levert, og bilen trygt låst igjen.
Du får beskjed når varene er levert, og bilen trygt låst igjen.Foto: Volvo

Sparer tid og penger

Ifølge Volvo vil du kunne overvåke når bilen åpnes og når den er låst igjen. 

– Ved å gjøre bilen til sone for henting og levering av varer ved hjelp av digitale nøkler, har vi løst en rekke problemer. Det er nå mulig å levere varer til personer, og ikke til steder, sier Klas Bendrik i Volvo Car Group i en pressemelding.

Volvo har testet ut løsningen blant 100 personer, og 86 prosent av personene mente den nye «roam delivery»-løsningen ville spare dem for tid. Bilprodusenten ser også for seg at løsningen vil kunne spare tid og penger for bedrifter, siden varer som ikke kan leveres til mottakeren på første forsøk koster bedrifter rundt 1 milliard euro på verdensbasis. 

Les også om samarbeidet mellom norske EasyPark og Volvo:
Nå kan du betale parkeringen rett fra bilen » (Amobil.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen