Snart kan du få super-WiFi på mobilen
(Bilde: Qualcomm)

Snart kan du få super-WiFi på mobilen

Milliardoppkjøp kan gi deg teknologien allerede neste år.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Qualcomm er den største produsenten av såkalte systembrikker for mobiltelefoner og nettbrett. Disse brikkene er «motoren» i mobile enheter, og inneholder blant annet prosessor og grafikkprosessor.

Nå har Qualcomm kjøpt Wilocity, et lite selskap grunnlagt i California, og med kontorer i Israel. Qualcomm betalte 1.8 milliarder kroner for selskapet, som lager brikker for neste generasjons trådløse nett-tilkoblinger, skriver Slashgear.

Med Wilocitys trådløsteknologi, WiGig, kan WiFi-hastighetene komme opp i flerfoldige gigabit per sekund, eller LTE-hastigheter over Wi-Fi. Med frekvenser i 60 GHz-båndet blir hastighetene høye, men rekkevidden lav. For eksempel går disse signalene ikke gjennom vegger.

Kan få superrask WiFi allerede neste år

I forbindelse med kjøpet har Qualcomm uttalt at de ønsker å integrere WiGig-teknologien i nylanserte Snapdragon 810, neste generasjons mobilprosessor. Allerede neste år kan de første mobilbrukerne få superrask WiFi, ifølge selskapet.

Snapdragon 810 er etterfølgeren til Snapdragon 805, som har vært toppmodellen inntil nå. Den ventes å komme i nye telefoner litt senere i år. 810 har fire Cortex A57- og fire Cortex A53-prosessorer, altså totalt åtte prosessorkjerner. A57-kjernene har høyest ytelse, men bruker noe mer strøm enn A53-kjernene – derfor brukes de kun når det er behov for ekstra ytelse.

Qualcomm sier de første prøveeksemplarene av Snapdragon 810 og 808 vil sendes ut i løpet av andre halvår i år, og at de første mobiltelefonene og nettbrettene med brikkene vil komme på markedet første halvår 2015.

Les mer: Derfor er ikke 4G alltid raskest

Kilde: Slashgear

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen