(Bilde: Montasje: Shutterstock/Teknofil.no)

Snart kan du få raskere nett på flyturen

«Gogo» skal utstyre fly med 70 Mbit-tilkobling

Selv om det føles futuristisk å kunne surfe på nettet ombord et fly, er det ikke akkurat en smidig opplevelse. Nettet går ofte tregt, og i de fleste tilfeller er hele flyet nødt til å dele på en internettlinje som på det beste kan yte rundt 10 Mbit i sekundet.

7 ganger hastigheten

Nå har det amerikanske selskapet Gogo, som har spesialisert seg på å tilby internettoppkobling til fly, fortalt at de jobber med å øke kapasiteten betraktelig. Fly som utstyres med selskapets nye 2Ku-antenne vil få hastigheter opptil 70 Mbit i sekundet. Dette skal også kunne oppgraderes i framtiden, til hele 100 Mbit i sekundet. 

Selv om det fortsatt er snakk om å dele internettlinjen med hundrevis av andre mennesker, er det en kraftig forbedring fra dagens bedrøvelige hastigheter. 

Foreløpig kun i USA

Gogo leverer kun nettløsninger for amerikanske flyselskaper, mens her i Europa har omtrent hvert eneste flyselskap sin egen separate løsning. Norwegian får nettløsningen sin fra amerikanske Row 44, mens for eksempel Lufthansa får fra tysk Deutsche Telecom.

La oss krysse fingrene for at de blir inspirert av den Gogos oppgradering, og gir oss den samme hastigheten både i Europa og på transatlantiske flyturer. 

I fjor ble det endelig lov: 
Nå slipper du å skru av dine elektriske dingser på flyet »

(Kilde: Dvice, About.com, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen