Google annonserte i januar Google Glass med brilleglass med styrke. Snart kommer også Glass fra brilleprodusenten Luxottica.
Google annonserte i januar Google Glass med brilleglass med styrke. Snart kommer også Glass fra brilleprodusenten Luxottica. (Bilde: Google)

Snart kan du få Google Glass fra Ray Ban og Oakley

Google har inngått samarbeid med brilleprodusenten Luxottica.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google har inngått en samarbeidsavtale med Luxottica Group, som eier en rekke kjente brillemerker – blant annet Ray-Ban, Oakley, Vogue-Eyewear, Persol, Oliver Peoples, Alain Mikli og Arnette.

Samarbeidet innebærer at Luxottica vil designe og produsere smartbriller basert på teknologien i Googles egne smartbriller, Google Glass. 

«Luxottica forstår hvordan de skal produsere, distribuere og selge fantastiske produkter som kundene deres og forbrukerne elsker – noe vi er veldig opptatt av hos Glass også. De vil bidra med ekspertise innenfor design og produksjon, og sammen vil vi gi kundene våre enda flere Glass-briller å velge mellom», skriver Google i et blogginnlegg.

Googles egne smartbriller med innfatning var designet av Google selv. Nå kommer brillene fra de kjente brillemerkene.
Googles egne smartbriller med innfatning var designet av Google selv. Nå kommer brillene fra de kjente brillemerkene.Foto: Google

Ekspert-team

Luxottica skriver i en pressemelding at de to selskapene vil etablere et team med eksperter som skal jobbe med design og utvikling av Glass-produkter som forener mote- og livsstilsprodukter og innovativ teknologi.

«Vi lever i en verden hvor teknologisk innovasjon dramatisk har endret hvordan vi kommuniserer og samhandler i alt vi gjør. Det som er enda viktigere, er at vi har kommet til et punkt hvor vi nå har både teknologien på plass, og etterspørsel fra forbrukere etter teknologiprodukter til å ha på seg», heter det i pressemeldingen fra Luxottica.

Ukjent når de kommer på markedet

Google skriver i sitt blogginnlegg at du ikke vil få se Oakley- eller Ray-Ban-briller med Glass-teknologi i morgen, men at samarbeidet innleder et nytt kapittel i hvordan Glass designes. 

I januar lanserte Google en versjon av Glass som benyttes sammen med brilleglass med styrke. I motsetning til den første utgaven kan disse brukes selv av personer som ikke har perfekt syn, eller bruker kontaktlinser. Brilleinnfatningen til disse var imidlertid designet av Google selv.

Google hyrer lobbyister mot kjøreforbud:
Vil at du skal kjøre bil med Google Glass »

(Kilder: Google, Luxottica)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen