Street View-innhold som viser interessante, lokale bymiljøer vil det snart bli mer av med Googles nye fremstøt.
Street View-innhold som viser interessante, lokale bymiljøer vil det snart bli mer av med Googles nye fremstøt. (Bilde: Google)

Snart kan du enkelt lage ditt eget Street View-innhold

Det skal et lass nye, spesiallagde 360-graderskameraer sørge for.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Street View er et artig verktøy for alle som er interessert i utforskning av kloden vår, og tjenesten er stadig i utvikling. På bloggen sin har Google nå kommet med en ny kunngjøring som vil gjøre Street View enda mer interessant.

Google inviterer nemlig nå brukere til å lage sitt eget Street View-innhold på en enkel måte – ved hjelp av nye 360-graderskameraer designet nettopp for det formålet.

I samarbeid med ulike maskinvarepartnere skal det lanseres hele 20 spesielle, sertifiserte kameraer som skal gjøre Street View-produksjonen til en smertefri prosess.

Kameraene skal ifølge Google slippes i løpet av de kommende månedene.

Alt du trenger i én mobilapp

Det er uvisst hvordan de nye kameraene vil se ut. Dette illustrasjonsbildet viser Samsungs Gear 360.
Det er uvisst hvordan de nye kameraene vil se ut. Dette illustrasjonsbildet viser Samsungs Gear 360. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

De nye kameraene skal blant annet sette deg i stand til å laste opp Street View-opptakene direkte fra en mobilapp, hvor Googles egen programvare sørger for å sy sammen bildene til vanlig Street View-innhold, slik at brukeren selv ikke trenger å fikle med dette.

Kameraene vil være delt inn i ulike kategorier, hvorav noen vil være beregnet på VR-opptak i tillegg til vanlige 360-gradersbilder, mens andre vil være designet for å ta opp bilder fra kjøretøy med ekstra høy presisjon – omtrent som Street View-kameraene Google selv bruker.

Meningen med det nye fremstøtet er altså å legge til rette for mer lokalt og spennende Street View-innhold fra områder som ligger utenfor vanlig allfarvei, og som du for eksempel oppdager på ferie eller reiser. 

Kameraene skal altså lanseres i løpet av de kommende månedene, men uten at spesifikke lanseringsdatoer foreligger. For mer teknisk informasjon om hva de nye Street View-sertifiseringene innebærer kan du besøke Googles utviklersider.

Her er et noe mer kostbart 360-graderskamera: Google har lansert en heftig VR-rigg i samarbeid med kinesiske Yi Technologies »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen