Snart kan du endelig bruke Microsoft Edge på mobil

Edge er omsider sluppet til iOS og Android.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsofts nye Windows 10-nettleser Edge har vært med oss en stund på PC-plattformen, men mobilversjonene har latt vente på seg. I oktober meldte vi at nettleseren var på vei på mobil, og nå kan man lese på Windows-bloggen at den har ankommet.

Microsofts Edge på iOS og Android er nå ute av «preview»-fasen og slippes i ferdig versjon i de respektive appbutikkene – men riktignok i kun utvalgte markeder for øyeblikket.

 
  Bilde: Microsoft

På vei til flere markeder

Microsoft skriver imidlertid på bloggen at de skal slippe mobilversjonen av appen i flere markeder etter hvert, så den blir nok tilgjengelig for nedlasting for nordmenn også ganske snart.

Edge til iOS og Android kommer med mange av de gjenkjennelige funksjonene fra PC-utgaven av nettleseren, men det Microsoft fokuserer på i kunngjøringen er sømløsheten som den mobile Edge-utgaven byr på mellom mobil- og PC-plattformen.

Dette betyr at du fritt kan flytte innhold mellom de to plattformene, slik at du for eksempel kan fortsette på PC akkurat der du slapp ved å åpne den samme siden du hadde åpnet på mobilen – eller lagre den til senere bruk. Passord og favoritter er også synkronisert på tvers av plattformene.

Mobilutgaven av Edge har også de såkalte Reading View- og Reading List-funksjonene, som organiserer innholdet på nettet på en bedre og mer oversiktlig måte. Mer informasjon kan du finne på Windows-bloggen.

Snart kommer en ny, snedig Windows-funksjon: Sets lar deg samle appene i ett enkelt vindu »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen