Snart kan du bruke iPad-en som VR-briller
(Bilde: Kickstarter)

Snart kan du bruke iPad-en som VR-briller

Nytt konsept gir deg VR-opplevelse for bare hundrelappene.

Det er ingen tvil om at VR-feberen er over oss for alvor, hovedsakelig takket være Oculus Rift-brillene, og flere har latt seg smitte av basillen ved å presentere sine egne, alternative VR-løsninger.

Vi så nylig et underlig eksempel på dette i form av VR-briller bygget av LEGO av en amatør, og for litt siden presenterte Google et par VR-briller som var laget av intet mindre enn papp. Nå har det dukket opp nok et VR-konsept av det billige slaget, og denne gangen står Apple-kundene i fokus.

Bruker iPhone og iPad

På finansieringsnettstedet Kickstarter er det lansert et prosjekt kalt AirVR, som tilbyr forbrukere en svært overkommelig VR-opplevelse, vel å merke dersom du allerede eier ett eller flere av Apple sine bærbare produkter.

Foto: Kickstarter

AirVR er rett og slett et par enkle briller som er laget for å fungere sammen med ipad Mini eller en iPhone 6 Plus. Selve brillene er en enkel konstruksjon av plast med skumgummipolstring, festestropp og et par linser.

iPad-en eller iPhone-en skyves simpelthen inn i et spor foran øynene, og meningen er altså å utnytte den innebygde teknologien i enhetene til å skape VR-opplevelsen, som gyroskopet, akselerometeret, GPS-en og kameraet.

Hvor god denne VR-opplevelsen vil bli er dog høyst usikkert. Sensorene i telefonen og nettbrettet, som gyroskopet, er ikke like fintfølende som sensorer ment for VR-bruk. Av den grunn valgte Samsung å ta i bruk egne sensorer i sine Gear VR-briller, ikke de som sitter i telefonen. Konspetet Gear VR er bygget rundt minner mye om AirVR, ved at det er telefonen som utgjør selve skjermen.

Tilgjengelig i januar

For å få dette til er det tatt i bruk spesiell programvare, og det følger også med diverse applikasjoner som gjør det mulig å leke seg med eksisterende innhold i et VR-grensensitt. For eksempel finnes det en bildeapplikasjon som lar deg både ta bilder og organisere dem i et virtuelt rom.

En annen applikasjon som heter PanoramaVR setter seg i stand til å bruke kameraet på iPad-en eller iPhone-en til å ta bilder i 360 grader for deretter å gjenoppleve omgivelsene i VR. 

AirVR har et Kickstarter-mål på 20 000 dollar, og i skrivende stund er summen oppe i over 15 000 dollar med 24 dager igjen. Prisen på produktet vil bli 49 dollar, litt over 300 kroner, og det er ventet å bli tilgjengelig for allmennheten i januar neste år. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og sjekk også ut video under.

Samsung har også lansert sine egne VR-briller: Her er vårt førsteinntrykk »

(Via TechnoBuffalo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen