Snart kan du bruke Facebook på jobb med god samvittighet
(Bilde: Odua Images/Shutterstock.com)

Snart kan du bruke Facebook på jobb med god samvittighet

«Facebook at Work» har nå blitt lansert i en prøveversjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I utgangspunktet er nok Facebook noe de fleste arbeidsgivere ikke ønsker at ansatte skal bruke i arbeidstiden, men for en stund siden dukket det opp et nytt konsept som antakelig vil endre på dette. Som vi meldte i november i fjor har Facebook nemlig en ny tjeneste på gang som har fått navnet «Facebook at Work», som er en bedriftsrettet utgave av den populære tjenesten.

Som blant andre Wall Street Journal og The Guardian melder har den første versjonen av Facebook at Work nå blitt lansert, riktignok foreløpig kun i form av en applikasjon til Android og iOS som noen utvalgte bedrifter vil ha tilgang til for testing.

Slik ser grensesnittet til Facebook at Work ut.
Slik ser grensesnittet til Facebook at Work ut. Foto: Facebook

Skiller seg fra vanlige Facebook

Den nye tjenesten vil ha mange likhetstrekk med den vanlige Facebook-plattformen når det gjelder utseende og grensesnitt, men den vil likevel by på en del vesentlige forskjeller som gjør tjenesten mer egnet for bedrifter.

Meningen med Facebook at Work er at den blant annet skal kunne brukes til å legge ut ansatteprofiler, i tillegg til å legge til rette for effektivt samarbeid og kommunikasjon mellom arbeidskollegaer på arbeidsplassen.

I motsetning til Facebook vil den også være reklamefri, og den skal visstnok heller ikke spore brukeraktiviteten eller lagre data om brukerne. Profilene som opprettes vil for øvrig vøre helt adskilt fra den vanlige Facebook-profilen, slik at endringer foretatt på én profil ikke vil påvirke den andre. Informasjonen vil heller ikke være tilgjengelig for utenforstående.

Bygger på tidligere erfaringer

Sjefsingeniøren hos Facebook, Lars Rasmussen, sa til Wall Street Journal at den nye tjenesten er bygget på en solid innsikt i hvordan samarbeid innad i bedrifter kan effektiviseres, basert på selskapets egen bruk av Facebook gjennom flere år. Som The Guardian peker på er Rasmussen for øvrig også mannen bak samarbeidsprogrammet Google Wave, som er et av prosjektene søkegiganten la ned for noen år siden.

Det er altså mulig at Faceboook at Work bygger videre på denne teknologien. Ifølge Facebook er tjenesten fremdeles på et tidlig utviklingsstadium, så det er nok ennå en stund til tjenesten er klar for bred markedslansering. Selskapet har ikke antydet noe dato for dette. Litt mer informasjon kan du finne på støttesidene til Facebook.

Nå vil Facebook stoppe fyllebildene dine: Smart ansiktsgjenkjenning og kunstig intelligens skal bli redningen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen