Snart kan du betale venner via Facebook
Teknofil
(Bilde: Tek.no/Twitter montasje)

Snart kan du betale venner via Facebook

Krever ett trykk i Messenger-appen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Andrew Aude, en apputvikler og student ved Stanford University, har lagt ut skjermbilder på Twitter som viser at Facebook Messenger får støtte for betaling mellom venner. Det melder Tech Crunch.

Avsløringen tyder på at du snart vil kunne registrere et bankkort som du kan bruke til å øverføre penger til vennene dine. For å gjennomføre betalingen må du tilsynelatende taste en pin-kode.

Tech Crunch skriver at de ikke vet om Facebook vil kreve en betalingsavgift, eller om funksjonen bare er ment å drive opp bruken av Facebook Messenger. Utvikleren sier for øvrig at han ikke så noe som skulle tyde på at det kostet penger i første omgang.

Hentet PayPal-direktør

Facebook hentet nylig den tidligere PayPal-direktøren David Marcus inn til å lede Facebook Messenger-satsingen. Derfor er det ikke helt uventet at en slik funksjon er på trappene.

Aude forklarer til Tech Crunch at løsningen virker ganske smidig. Alt du trenger å gjøre er å trykke en knapp, velge beløp og og bekrefte. Dermed kan du for eksempel betale for kinobilletten som en venn har lagt ut for med et par tastetrykk på mobilen. Ved lansering vil det kun være mulig med én-til-én-overføringer mellom venner, mens gruppebetalinger muligens vil komme senere. Transaksjonene vil ikke dukke ikke opp i nyhetsstrømmen.

Den nye tjenesten vil ifølge Tech Crunch trolig se dagens lys innen et par måneder. Til å begynne med vil nok betalingsfunksjonen testes ut på amerikanske brukere.

Slik utnytter du meldingsappen fullt ut
5 lure triks til Facebook Messenger »

(Kilder: Tech CrunchTwitter)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen