Futurecraft 3D-skoen.
Futurecraft 3D-skoen. (Bilde: Adidas)

Snart kan du 3D-skrive en perfekt skosåle i butikken

I alle fall om Adidas' nye konsept slår an.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

3D-skriverteknologien får stadig flere bruksområder, og nå har den store tyske sportstøyprodusenten Adidas også bragt teknologien inn i skoindustrien for alvor. Det skriver selskapet i en pressemelding på sine hjemmesider.

Adidas har nemlig lansert et nytt konsept kalt «Futurecraft 3D», som er en løpesko designet for profesjonelle atleter og andre seriøse sportsutøvere. Skoen byr på en ganske spesiell såle som er laget ved hjelp av 3D-skrivere.

Kan skrives ut i butikken

Denne sålen har den spesielle egenskapen at den kan designes spesifikt for hver enkelt bruker, slik at den passer perfekt til føttene når det gjelder både ergonomi og dempingsegenskaper.

Slik ser Futurecraft 3D-sålen fra Adidas ut.
Slik ser Futurecraft 3D-sålen fra Adidas ut. Foto: Adidas

Det Adidas seg for seg med konseptet er at brukere som er på utkikk etter nye løpesko kjapt kan få føttene sine skannet og analysert ved å ta en løpetur på en tredemølle i butikken, og deretter få med seg hjem en perfekt tilpasset, 3D-skrevet såle på dagen.

Ledende spesialist

Adidas har samarbeidet med et selskapet som heter Materialise, en ledende spesialist innen 3D-skriving, i utviklingen av skosålen. De to selskapene skal visstnok også avduke nye, innovative konsepter i Futurecraft-konseptet i fremtiden. 

Futurecraft 3D-konseptet eksisterer ennå bare på prototype-stadiet, og det er derfor høyst uvisst når vi forbrukere eventuelt får muligheten til å benytte seg av konseptet. Mer informasjon kan du finne hos Adidas, og se også videoen under for en introduksjon til de 3D-skrevne sålene.

Nå har det kommet en 3D-skriver som kan skrive ut hele hus: Den er 12 meter høy »

(Via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen