Her er to GeForce GTX 680-kort avbildet.
Her er to GeForce GTX 680-kort avbildet. (Bilde: Nvidia)

Snart kan det være slutt på skjermkort-mangelen

Melder om økt produksjon for både AMD og Nvidia.

Helt siden AMD og Nvidia lanserte hver sin serie med nye skjermkort har det vært en stor mangel på markedet etter de nye produktene. Årsaken er at begge selskapene har lansert skjermkort med krympet produksjonsteknologi, fra 40 nm til 28 nm.

Prosessorene de bruker blir laget av den taiwanske halvlederprodusenten TSMC, som har slitt kraftig å holde følge med den enorme etterspørselen, og resultatet har vært at det har vært vanskelig å få tak i nye skjermkort i Norge den siste tiden.

Nå rapporterer bransjenettsiden Digitimes at det ser ut til å ha løsnet for TSMC, og produksjonen vil få en skikkelig oppgang i slutten av mai.

Snart bedre

Digitimes skriver at TSMC gradvis øker produksjonen av 28 nanometer-kretser, og at i løpet av et par uker vil situasjonen være bedre.

Det rapporteres også om at AMD forbereder å ytterligere senke prisene på skjermkortene sine, for å kontre Nvidias lanseringer av skjermkort i de lavere prisklassene. GeForce GTX 670 er forventet å komme den tiende mai, etterfulgt av flere modeller med lavere spesifikasjoner. Dermed vil AMD møtte enda større konkurranse fra Nvidia på et marked de hittil har vært alene på i 28 nanometer-klassen.

(Kilde: Digitimes, Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen