Amazons nye leveringsdrone i aksjon.
Amazons nye leveringsdrone i aksjon. (Bilde: Amazon)

Slik ser Amazons nye leveringsdrone ut

Skal fly rett til døra etter at du har bestilt noe på nettet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nyheten om at nettbutikk-giganten Amazon ville begynne å levere pakker med droner ble nok opprinnelig mottatt med en viss skepsis og vantro. Men selskapet mener såvisst alvor med prosjektet, som nå har fått navnet «Prime Air». I en ny video selskapet har sluppet får vi se en helt ny dronemodell i aksjon.

I videoen, som også kan ses på nettstedet YouTube, presenteres den nye dronen av briten Jeremy Clarkson, best kjent som tidligere programleder for bilprogrammet Top Gear.

Kraftigere modell

Dronen ser ut til å være en vesentlig kraftigere og større versjon enn den som tidligere er blitt avduket. Ifølge videoen er dronen bygget for å klatre til en høyde på 400 fot, som tilsvarer cirka 121 meter over bakken, den maksimale høyden som amerikanske luftfartsmyndigheter tillater.

Dronen skal levere pakker på under 30 minutter og kan bære en last på opptil 2,3 kilogram.
Dronen skal levere pakker på under 30 minutter og kan bære en last på opptil 2,3 kilogram. Foto: Amazon

Ellers er den i stand til å tilbakelegge opptil 24 kilometer før den må lades. Dronen har også innebygde sensorer og teknologi som gjør at den kan registrere og unngå hindringer både i luften og på bakken.

I videoen kommer det også frem at kunden kan motta en melding på sin mobil eller nettbrett om at dronen er i nærheten og klar for levering. Når dronen nærmer seg huset aktiverer den en skanne-modus for å lete etter et egnet landingssted på bakken.

Skal levere på under 30 minutter

Deretter lander den forsiktig og slipper pakken ut ved å åpne en luke på undersiden, for så å automatisk stige opp igjen til marsjhøyden. Systemet er designet for å bringe pakkene til kundene på under 30 minutter, og dronene skal ha en maksimal bærekapasitet på cirka 2,3 kilogram, så det er altså begrenset hva slags type varer som kan fraktes med dronene.

Som vi meldte i mars i år har Amazon fått godkjennelse fra de amerikanske luftfartsmyndighetene Federal Aviation Administration (FAA) til å teste Prime Air-tjenesten, og er nå godt i gang med dette arbeidet. Selskapet selv understreker imidlertid at det ennå er en god stund til systemet faktisk vil bli iverksatt.

Den nye demonstrasjonsvideoen kan du se under, og mer informasjon finner du hos Amazon.

Droner kan brukes til så mangt: Nå har DJI sluppet ny modell som retter seg spesielt mot bønder »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen