– Snart kan Android få brukerkontoer
Teknofil

– Snart kan Android få brukerkontoer

Mange av endringene som skal til er gjort, og fins allerede i produkter.

Smarttelefoner og nettbrett kan gjøre stadig mer, og spesielt nettbrett bytter ofte hender i sofaen. Så langt har ingen av de store operativsystemene innebygget mulighet til å bytte brukerkonto på en måte som passer til måten utstyret faktisk brukes. Nå ser det ut til at Google jobber med akkurat dette.

Nettstedet androidpolice.com har gått kildekoden til Android nærmere etter i sømmene og funnet tegn på at deler av koden som skal til for separate brukerkontoer allerede er på plass.

Les også: Sniktitt på Google Nexus 7 med Android 4.1

Flere låseskjermer

Et av tegnene på at dette er på vei er en kodesnutt for låseskjermen. Det koden ser ut til å gjøre er å bytte til riktig låsemønster når brukeren endres. Siden standardutgaven av Android per i dag ikke har mulighet for flere brukere virker dette som overflødig kode hvis det ikke kommer noe som skal benytte seg av den.

Videre har snokingen avslørt at det er opprettet brukerkataloger i mappestrukturen. Tidligere hadde Android primært ett sted for å lagre app-innstillinger og liknende. Nå har mappen blitt flyttet inn i en annen mappe ved navn "users", og det har blitt opprettet lenker fra den gamle hovedmappen.

Fare for å ødelegge for apper

Et av problemene med å gjøre en så stor endring i et operativsystem er nemlig faren for å ødelegge for apper som ikke har fått støtte for endringen. Ved å opprette en lenke tilbake til den gamle katalogen kan appene finne frem til filene på de nye stedene de er lagret.

Det ligger også kode i Android for å bruke av/på-knappen for å bytte bruker. Grafikken som skal vise dette i praksis er imidlertid ikke noe sted å se. Det spekuleres i at denne funksjonen kun har vært brukt på Googles kjøkkenbenk, uten at grafikken er lagt med i det som har havnet i den ferdige koden.

Les også: – Android Jelly Bean blir tidenes sikreste

Light-utgaven fins som app

Dette er kun noen av de mange endringene detektiven hos Androidpolice har funnet, og det ser unektelig ut som om han kan ha rett i sine antakelser.

Per i dag fins det apper både for Android og iOS som kan gi en grunnleggende brukerstyring. Men disse kan enten bare gjøre små endringer i systemet, eller så krever de at du låser opp enheten med en Jailbreak- eller root-prosess. Prosessen kan være både krevende og usikker dersom man ikke vet hva man holder på med.

Støtte for flere kontoer direkte fra Google selv vil etter all sannsynlighet både trenge dypere ned i systemet, virke enda bedre og være tryggere.

Hele tidslinjen med ulike flerbruker-tillegg i Android-kildekoden kan du se her: Androidpolice.com

Trenger du apper til Android-enheten din? Gå til vår oversikt over de viktigste appene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen