Snart kan 4K-kameradronene bare koste noen få tusenlapper
(Bilde: Qualcomm)

Snart kan 4K-kameradronene bare koste noen få tusenlapper

Det kan Qualcomms nye teknologi sørge for.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kameradroner er riktignok i ferd med å bli ganske utbredt, men skal man ha en av de mer avanserte modellene med 4K-oppløsning blir prislappen fort uoverkommelig for mange. Mobilprosessor-produsenten Qualcomm skal nå få ned prisene på toppklasse-dronene dramatisk.

Som vi meldte for en måned siden har Qualcomm lansert en ny utviklingsplattform kalt «Snapdragon Flight», skal gjøre dronene mindre og billigere. I et intervju med nettstedet The Verge har sjefen for prosjektet nå avslørt akkurat hvor store prismessige fordeler den nye løsningen kan gi. 

Kan komme ned i 2500 kroner

– Med denne brikken kan vi trolig kutte prisen på en gjennomsnittlig 4K-kameradrone fra 1200 dollar til 300 eller 400 dollar. Og vi tror vi kan øke den gjennomsnittlige batteritiden fra 20 minutter til 45 eller 60 minutter, sa Snapdragon Flight-prosjektsjef Raj Talluri til The Verge.

Dette er det Snapdragon-baserte kretskortet som danner grunnlaget for Snapdragon Flight-plattformen. Qualcomm tror teknologien kan gjøre 4K-kameradroner dramatisk mye billigere.
Dette er det Snapdragon-baserte kretskortet som danner grunnlaget for Snapdragon Flight-plattformen. Qualcomm tror teknologien kan gjøre 4K-kameradroner dramatisk mye billigere. Foto: Qualcomm

Talluri mener dette vil gjøre 4K-kameradroner langt mer aktuelle for flere mennesker, samt åpne opp mange flere bruksområder for dronene.

Målt i norske kroner ser Qualcomm med andre ord for seg at 4K-dronene kan komme helt ned i rundt 2500 kroner på det billigste, Til sammenligning har for eksempel DJIs 4K-modell Phantom 3 Professional en norsk pris på over 10 000 kroner for øyeblikket.

Bygget rundt Snapdragon 801

Maskinvaremessig består den nye Snapdragon Flight-plattformen av et integrert kretskort basert på selskapets potente mobilprosessor Snapdragon 801. Ifølge Qualcomm gir denne løsningen mye prosessorkraft per gram med vekt, som innebærer at man kan bruke plattformen til å lage kompakte og rimelige droner med mange tekniske ferdigheter.

Ifølge qualcomm har de integrert så mange ting i én brikke at det reduserer vekten til dronen betydelig, som betyr at man kan redusere størrelsen på motoren, propellene og batteriet og få dronen til å fly høyere og lengre. Mer informasjon om Snapdragon Flight kan du finne på Qualcomm-bloggen

Qualcomm har allerede vist frem en drone basert på den nye plattformen: Dette skal være verdens minste 4K-kameradrone »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen