Skype og Windows Live Messenger smeltes sammen til ett produkt. (Bilde: Microsoft/Hardware.no)

Snart forsvinner Live Messenger for godt

Nå bekrefter Microsoft ryktene.

I går kunne vi melde at Microsoft trolig ville slå sammen Skype og Messenger, men ingen visste når, og Microsoft ville ikke kommentere saken. Det var i går, og i dag er tonen en annen. Nå bekrefter Microsoft at Windows Live Messenger skal legges ned, og at Skype tar over plassen som selskapets lynmeldingstjeneste.

Beskjeden ble lagt ut på Skypes offisielle blogg tirsdag kveld norsk tid.

Fases ut i 2013

Messenger vil ikke forsvinne umiddelbart, men fases ut en gang i løpet av første kvartal 2013. Fram til da vil Microsoft fortsette å dytte brukerne sine over på Skype fremfor Messenger. Allerede i forrige versjon kunne du logge inn på Skype med Facebook- eller Microsoft-informasjonen din, i tillegg til ditt vanlige Skype-navn.

Det eneste landet som ser ut til å få beholde Messenger er Kina. Akkurat hvorfor blir det ikke sagt noe om, men de får altså beholde tjenesten på ubestemt tid, mens resten av verden som vil bruke Microsofts tjenester for å sende lynmeldinger, må benytte seg av Skype.

Microsoft skal allerede ha jobbet i lang tid med å koble de to tjenestene sammen. I de siste månedene har det meste av arbeidet skjedd bak kulissene, og nå blir blant annet omtrent 80 prosent av alle meldinger sendt mellom Skype-brukere overført via Messengers system.

(Kilde: Skype)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen