Snart forbudt med sjåfør-SMS?
(Bilde: TomTom)

Snart forbudt med sjåfør-SMS?

Nytt lovforslag kan sette en stopper for tastefingeren bak rattet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sender du SMS, sjekker Facebook eller surfer på nettet med mobilen mens du kjører bil? Det har du faktisk lov til slik regelverket er i dag, ettersom det ikke har blitt endret siden år 2000. Å ringe uten håndfri i bilen kan derimot medføre en saftig bot hvis du blir fakket av onkel politi.

Nå melder Vegdirektoratet at de går inn for å forby teksting og surfing med mobilen. Dette skriver DN.no. Etter to høringer har Vegdirektoratet nå sendt inn et nytt forslag til lovendring som behandles av Samferdselsdepartementet.

– Det vil ikke bli tillatt å sende SMS eller surfe på nettet, uansett om telefonen står i holder eller ikke, sier saksbehandler Ylva Sundt i Vegdirektoratet til DN.no.

Det betyr at det eneste du som sjåfør har lov til å gjøre med mobilen din i bil, er å starte og avslutte samtaler på en fastmontert mobil. Forsikringsbransjen melder – via Dagsavisen – om en økning i antall ulykker som skyldes at sjåførene sender SMS og sjekker Facebook. I fjor betalte norske forsikringsselskaper ut 800 millioner kroner i forsikring i forbindelse med påkjøring bakfra. "Mange av ulykkene" skyldtes etter sigende bruk av mobiltelefonen, som førte til uoppmerksomhet i trafikken.

Les også: Vil ha strengere mobilforbud i bil

(Kilder: DN.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen