Snart forbudt med sjåfør-SMS?
(Bilde: TomTom)

Snart forbudt med sjåfør-SMS?

Nytt lovforslag kan sette en stopper for tastefingeren bak rattet.

Sender du SMS, sjekker Facebook eller surfer på nettet med mobilen mens du kjører bil? Det har du faktisk lov til slik regelverket er i dag, ettersom det ikke har blitt endret siden år 2000. Å ringe uten håndfri i bilen kan derimot medføre en saftig bot hvis du blir fakket av onkel politi.

Nå melder Vegdirektoratet at de går inn for å forby teksting og surfing med mobilen. Dette skriver DN.no. Etter to høringer har Vegdirektoratet nå sendt inn et nytt forslag til lovendring som behandles av Samferdselsdepartementet.

– Det vil ikke bli tillatt å sende SMS eller surfe på nettet, uansett om telefonen står i holder eller ikke, sier saksbehandler Ylva Sundt i Vegdirektoratet til DN.no.

Det betyr at det eneste du som sjåfør har lov til å gjøre med mobilen din i bil, er å starte og avslutte samtaler på en fastmontert mobil. Forsikringsbransjen melder – via Dagsavisen – om en økning i antall ulykker som skyldes at sjåførene sender SMS og sjekker Facebook. I fjor betalte norske forsikringsselskaper ut 800 millioner kroner i forsikring i forbindelse med påkjøring bakfra. "Mange av ulykkene" skyldtes etter sigende bruk av mobiltelefonen, som førte til uoppmerksomhet i trafikken.

Les også: Vil ha strengere mobilforbud i bil

(Kilder: DN.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen