(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

– Snart får iPad «multitasking»

Apples neste store iOS-oppdatering byr på etterlengtet funksjon.

Ett av de største ankepunktene ved Apples mobiloperativsystem iOS er hvordan de har begrenset muligheten å kjøre flere programmer samtidlig. Det er rett og slett umulig å ha både nettleseren og e-postprogrammet oppe på skjermen samtidlig, og skal du lime tekst fra den ene til den andre, er det ofte en omstendelig prosess. 

Ifølge 9to5mac-redaktøren Mark Gurman kan dette være i ferd med å endre seg. I en ny artikkel på 9to5mac skriver han at Apple vil overgå med «multitasking»-funksjonene til konkurrerende nettbrett i den kommende iOS 8-oppdateringen, som er ventet å bli vist frem i juni. 

Dette kan være ett av de første skjermbildene fra iOS 8.
Dette skal være ett av de første skjermbildene fra iOS 8 på iPhone.Foto: Weibo / 9to5mac

Blir mobbet av konkurrentene

Ser vi på reklamene for både Android-nettbrettene til Samsung og Surface-brettet Microsoft, er det på høy tid at Apple tar stilling til problemet. Mangelen på «multitasking», altså muligheten til å ha flere programmer oppe på skjermen samtidlig, blir stadig vekk trukket frem som den største ulempen til iPad.

Akkurat hvordan den nye funksjonen vil fungere på iPad er usikkert. Gurman skriver imidlertid at appene man har oppe på skjermen samtidlig vil kunne fungere sammen, ved at du for eksempel kan dra og slippe informasjon fra den ene til den andre.

9to5mac melder også at skulle iOS 8 komme med støtte for «multitasking» vil det trolig være begrenset til iPad Air, som både har en stor skjerm på 9,7 tommer, og nok prosessorkraft til å gjøre det uten forsinkelser. 

Apple er ventet å vise frem iOS 8 på utviklerkonferansen WWDC i begynnelsen av juni.

Har du fått med deg de siste ryktene om iPhone 6?
– 4,7-tommers iPhone 6 kan komme allerede i august »

(Kilde: 9to5mac via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen