Snart får du tastaturlys i millioner av farger
(Bilde: Cherry)

Snart får du tastaturlys i millioner av farger

Cherry lanserer en helt ny serie brytere.

Det tyske selskapet Cherry, eller ZF Electronics som det egentlig heter, er kjent som en dominerende aktør innen mekaniske tastaturer, med sine ulike varianter av de såkalte Cherry MX-bryterne.

En del av de Cherry MX-baserte tastaturene kommer med baklys i form av LED-lamper montert på bryterne, for eksempel på Corsairs modell Vengeance K95, men denne løsningen mottar ofte blandede reaksjoner.

Splitter ny lysteknologi

Nå har Cherry kunngjort at en helt ny serie av lysende MX-brytere er på vei, kalt Cherry MX RGB, som skal gi en langt bedre opplevelse for baklys-tilhengerne. Dette skriver The Tech Report.

Det nye med Cherry MX RGB-konseptet er at LED-lampene er montert direkte på selve kretskortet i tastaturet i stedet for på bryterne. I tillegg har bryterne nå et gjennomsiktig deksel som er designet for optimale lysledende egenskaper.

I kombinasjon med nyutviklede tastehetter gjør denne løsningen ifølge Cherry at det nå er mulig å lyse opp tastesymbolene på en mye jevnere og bedre måte enn før, samt at den åpner for et langt bredere spekter av lysstyrke.

Corsair først ut

I tillegg gjør teknologien at hele RGB-spekteret på 16,7 millioner farger nå blir tilgjengelig på tasturene som bruker disse nye bryterne.

Ifølge Cherry vil den nye lysteknologien implementeres i de fire mest populære MX-variantene, det vil si MX Blue, MX Brown, MX Black og MX Red. I første omgang er det Corsair som skal benytte Cherry MX RGB-løsningen, og vi får visstnok mulighet til å se den i aksjon under CES-messen i januar neste år.

En kort presentasjonsvideo av Cherry MX RGB kan du se under.

Er du på utkikk etter et godt mekanisk spilltastatur?
Her er våre anbefalinger »

(Kilde: The Tech Report, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen