Snart får du supernett også i distriktene
Teknofil
(Bilde: iStockphoto)

Snart får du supernett også i distriktene

Operatørene bygger ut 4G-nettet og gir det bedre rekkevidde.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dagens 4G-nett opererer hovedsakelig i frekvensområdet 2600 MHz, og noen steder på 1800 MHz. For at 4G-dekningen skal bli god også innendørs, og for at signalene skal rekke langt nok til at det blir hensiktsmessig å bygge ut god dekning også i distriktene trenger operatørene imidlertid tilgang til det frekvensområdet som ble ledig da det analoge TV-nettet ble slukket.

Etter flere år med utsettelser, annonserte Regjeringen i dag at de er klar med rammevilkårene for en auksjon av disse frekvensområdene. Så snart auksjonen er gjennomført av Post- og teletilsynet (PT) vil inntil tre operatører kunne benytte disse frekvensene. Det betyr antagelig Telenor, NetCom og Tele2/Network Norway.

For deg som bruker betyr dette i praksis at du vil kunne få en langt bedre 4G-dekning innendørs enn du har i dag, samt at dekningen vil bli bedre i distriktene.

– Alle skal ha skikkelig bredbånd

– 100 prosent av landets husstander skal de nærmeste årene få tilgang til et bredbåndstilbud av grunnleggende god kvalitet. Regjeringen stiller krav til en dekningsgrad på minst 98 prosent ved tildeling av frekvenser for mobilt bredbånd. I tillegg vil regjeringen årlig sette av minst 150 millioner kroner til utbygging av bredbånd i områder som i dag ikke har et slikt tilbud, sier samferdselsminister Marit Arnstad. 

Telenor har tidligere fortalt at de allerede har bygget ut på 800 MHz, og at det i praksis bare er snakk om å skru på en bryter når de har fått de nødvendige lisensene på plass. Bedre 4G-dekning kan altså være ganske nært forestående, selv om Post- og teletilsynet varsler at auksjonsprosessen kan ta noen måneder.

– Men vi er klare til å ta fatt på denne spennende oppgaven og vil sette mye ressurser inn i arbeidet, sier PT-direktør Torstein Olsen i en pressemelding.

Se vår store 4G-guide her

Les også: Krigen om 4G-påskefjellet (Amobil.no)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen