Hver bruker vil bli servert maks tre videoer hver dag, med reklame spesialtilpasset deg. (Bilde: Montasje: Facebook/Shutterstock/Teknofil.no)

Snart får du reklamer rett i nyhetsstrømmen

Facebook vil vise deg 15-sekunders videosnutter.

Ifølge en rapport fra tidsskriften Bloomberg vil Facebook snart få enda en inntektskilde, i form av reklamevideoer direkte i nyhetsstrømmen din. Videosnuttene skal være på 15 sekunder, som tilsvarer minimumslengden på reklamevideoer på TV.

Ryktene om dette har versert en stund nå, men Bloomberg har nå fått mer kjøtt på beinet. 

Annonsørene velger målgruppe

Hver bruker vil ifølge Bloomberg få servert maks tre videoer hver dag. En reklamevideo vil koste annonsørene et sted mellom én og to og en halv million dollar per dag, basert på hvor stor målgruppen er.

Ved å bruke Facebooks smarte algoritmer vil annonsørene kunne velge målgruppe basert på både kjønn, alder og lokasjon, og bare vise reklamene sine til de mest relevante brukerne. 

Kan komme snart

Det er fortsatt uvisst når de nye reklamevideoene vil angripe nyhetsstrømmen din, men det virker som det er liten tvil om at det faktisk kommer, ifølge Bloomberg. Facebooksjefen Mark Zuckerberg skal angivelig allerede ha utsatt lanseringen to ganger, i frykt for en brukerflukt. 

Reklamevideoene er den siste av flere nye strategier Facebook har benyttet seg av den siste tiden. I lang tid var det bare vanlige bildeannonser på Facebook, mens i den siste tiden har de også tillatt selskaper å kjøpe seg plasseringer i nyhetsstrømmen din for større eksponering. 

(Kilde: Bloomberg via The Verge)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen