Har du kjøpt en iPhone 6 med 16 GB lagringsplass? Hjelpen er på vei!
Teknofil
Har du kjøpt en iPhone 6 med 16 GB lagringsplass? Hjelpen er på vei! (Bilde: Apple)

Snart får du mye mer plass på iPhonen din

Apple legger inn en liten endring med stor betydning i iOS 9.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det kan være mange penger å spare på å kjøpe en iPhone med lite lagringsplass. Men når du sitter der og slukøret må innse at du ikke har plass til den nye yndlingsappen din, vil du kanskje se annerledes på det. 

I iOS 9, som kommer til høsten, vil du imidlertid få langt større spillerom rent plassmessig, ifølge The Next Web. Apple vil nemlig fra og med denne iOS-versjonen splitte alle apper i individuelle versjoner for alle enheter. Dette betyr at en iPhone 4S kun vil laste ned nøyaktig de bitene av en app den trenger, mens en iPhone 6 vil få en annen versjon. 

Laster ned apper bitvis

iOS 9 skal gjøre det lettere for brukerne som sitter der med stusselige 8 eller 16 GB lagringsplass.
iOS 9 skal gjøre det lettere for brukerne som sitter der med stusselige 8 eller 16 GB lagringsplass. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Før var alle appene nødt til å inneholde programvare som optimaliserte dem mot alle Apples enheter. Dette vil kunne spare en del plass i enkelte tilfeller.

En annen endring i iOS 9 er at du ikke nødvendigvis trenger laste å laste ned fullstendige apper, men heller bit for bit, etterhvert som du tar i bruk nye funksjoner.

For eksempel kan det tenkes at Instagram først vil begynne å laste ned filtre i dét du faktisk vil bruke dem, eller at Spotify Radio ikke vil lastes inn før du setter i gang musikken.

Nedlastingen vil settes i gang automatisk og i bakgrunnen, og de nedlastede bitene vil dessuten kunne slettes uten at du vet om det hvis du trenger plassen. Dette løser nok neppe alle plassproblemene dine, men kan hjelpe deg som sitter der med 16 lusne GB på iPhone-en din.

Sitter du og lurer på å kjøpe en iPhone?
Her er seks gode grunner til å ikke velge iPhone 6 »

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen