Teslas selvkjørende modus, Autopilot, skal bli betydelig oppdatert i Version 9.
Teslas selvkjørende modus, Autopilot, skal bli betydelig oppdatert i Version 9.

Snart blir Teslaen din oppdatert til «Version 9» – dette tror vi kommer

Den største oppdateringen på to år skal by på en rekke forbedringer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla har i flere måneder varslet at de jobber med en stor programvareoppdatering av bilene sine, kalt «Version 9». Som navnet tilsier er dette den niende versjonen av programvaren i Teslas biler, og vil bli den største oppdateringen de har sluppet på to år da versjon 8 ble lansert. 

Nå forteller Elon Musk i en melding på Twitter at oppdateringen skal være klar mot slutten av uken. 

 

Tesla har hintet om oppdateringen i lang tid, og sa tidligere i år at den skulle være klar i sommer. Etter flere utsettelser virker det imidlertid som den endelig er klargjort for utrulling til alle Teslas biler. 

Dette tror vi oppdateringen inneholder

Elon Musk har sagt at Autopilot-delen av programvaren som er i dagens Teslaer, Version 8, har hatt fokus på sikkerhet. I den niende versjonen vil det imidlertid låses opp flere avanserte selvkjøringsfunksjoner.

  • «Drive on Nav» / Navigate on Autopilot 

Det er fortsatt ikke helt tydelig hva dette innebærer, men ifølge en Tesla-eier, som har sneket til seg en tidlig utgave av Version 9-oppdateringen, inkluderer det blant annet noe som kalles «Drive on Nav». Ordlyden er såpass vag at det kan bety ganske mye rart, men Electrek skriver det dreier seg om selvkjøring i avfarter på motorveien.  Akkurat som at du kan skifte fil med autopilot aktivert skal du kunne bruke blinklyset mens du har autopilot aktivert til å kunne ta avfarter fra motorveien. 

Det dukket også nylig opp en Model 3 med Version 9 installert, og der var navnet på funksjonen byttet til Navigate on Autopilot. 

  • Dashcam 

En av de få bekreftede funksjonene i Version 9 er en dashcam-funksjon for alle Teslaer som har betalt for autopilot. Ettersom Teslaer er utstyrt med en rekke kameraer for å holde bilen på veien, skal den neste programvareoppdateringen gjøre det mulig å lagre videoopptakene fra frontkameraet. I praksis får du altså et dashkamera, uten noe ekstra tilbehør. 

Alt du trenger er en USB-minnepinne med «så mye lagringsplass som mulig» som du putter i USB-kontakten. 

  • Oppgradert grensesnitt
Slik ser en Tesla-bruker for seg at et nytt Autopilot-grensesnitt kan se ut, hvor du lettere kan se om en bil befinner seg i blindsonen din.

Midtkonsoll-skjermen i Model S og X vil få et overhalt grensesnitt som matcher designet til Model 3. 

Det betyr blant annet at navigasjonsinformasjon blir å finne på venstresiden av skjermen, og at kartet alltid er hovedskjermen, mens andre apper havner på toppen som individuelle vinduer. 

Det er også ventet at den andre, mindre skjermen i bilene vil få en liten overhaling, og blant annet vise biler i blindsonen din, og ikke bare de foran deg. 

  • Retro-spill

Du vil kunne spille en rekke Atari-spill direkte fra skjermen i bilen. Musk har nevnt Pole Position, Missile Command og Tempest er blant spillene som blir tilgjengelig ved lansering. Pole Position er et racingspill, og skal kunne styres ved hjelp av rattet i bilen, men naturligvis kun når bilen er parkert.

  • Smartere oppgradering

Du skal kunne oppdatere bilen fra mobilappen, slik at du slipper å sette deg inn i bilen for å starte nedlasting og installasjon.

Hvor mye av dette som stemmer, og om det kanskje kommer flere funksjoner, vet vi ikke før oppdateringen slippes. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen