Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Yabresse/Shutterstock.com)

Snart blir laptop-tastaturene enda tynnere

Magneter skal gjøre bærbare PC-er spinklere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De bærbare PC-ene, ikke minst i form av Ultrabookene, har etter en mangeårig slankekur allerede blitt ganske så smale om midjen, men det er stadig rom for å høvle bort enda mer fett.

Under den nylig avholdte Computex-messen i Taiwan ble det vist frem en tastaturteknologi som kan bidra til å gjøre fremtidige bærbare PC-er spinklere, selv om den ikke akkurat er helt ny. Det melder nettstedet Cnet.

Bruker magnetisme

Det er et taiwansk selskap ved navn Darfon som står bak teknologien, som innebærer å bruke den såkalte «maglev»-løsningen i tastaturene. Maglev er en forkortelse for «magnetisk levitasjon» og går ut på å bruke magnetisme som en løftemekanisme.

Dette er den samme teknologien som benyttes i blant annet høyhastighetstog rundt omkring i verden. Teknikken har også allerede blitt i brukt i visse tastatur-modeller, men aldri tatt skikkelig av.

Ved hjelp av denne løsningen skal Darfon ha klart å lage tastaturer med svært kort avstand mellom tastene og underlaget. Det gjør det igjen mulig å konstruere vesentlig tynnere bærbare PC-er enn det som er mulig med mekaniske brytere og membraner.

Kan justere motstanden

Maglev-løsningen skal visstnok også gjøre det mulig å justere motstanden i nedtrykket elektronisk, slik at brukeren selv kan tilpasse tastaturet etter sine preferanser.

Utover dette har ikke Darfon delt så mange tekniske detaljer ennå, ei heller akkurat hvor tynne disse tastaturene er, men ifølge selskapet skal de første bærbare PC-ene med denne teknologien dukke opp på markedet i løpet av siste halvdel av 2014.

Darfon ville heller ikke si hvilke PC-produsenter som har bestilt maglev-tastaturene, så det er bare å vente og se.

Asus viste frem et heftig tastatur på Computex-messen: Asus ROG GK2000 er et spilltastatur for entusiastene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen