Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Juta/Shutterstock.com)

Nå blir det trygt å la barna bruke YouTube

Google lanserer en egen YouTube-app rettet mot de yngste.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På det superpopulære videonettstedet YouTube kan man finne mye rart, og for foreldre med Internett-avhengige barn kan nok fri YouTube-tilgang by på visse bekymringer. Disse har Google nå tenkt å komme i møte, for som blant andre USA Today og Wall Street Journal melder er en egen YouTube-app for barn underveis.

Appen heter «YouTube Kids» og skal slippes til både mobiltelefoner og nettbrett. Den skal etter alt å dømme bli gratis, og skal kun slippes til Android i første omgang. 

Slik ser YouTube Kids-grensesnittet ut.
Slik ser YouTube Kids-grensesnittet ut. Foto: YouTube

Etterlyste en barnevennlig versjon

Google skal ha startet utviklingen av den nye appen på forespørsel fra stadig flere foreldre som har etterlyst en mer barnevennlig versjon etter hvert som tjenesten har blitt stadig mer utbredt også hos den yngre garde.

YouTube Kids skal blant annet by på et ekstra enkelt og oversiktlig grensesnitt uten forstyrrende elementer, og har også en del spesielle funksjoner. En av disse er en tidsinnstillingsfunksjon som kan brukes av foreldre. Denne slår automatisk av applikasjonen etter en bestemt tidsperiode.

Appen skal visstnok ellers ha store, lettfattelige ikoner øverst i grensesnittet som kan trykkes på for å komme til ulike innholdskategorier, og under disse er det åtte store «fliser» hvor ulike, populære barneprogrammer vises.

Innebygget «sensursystem»

YouTube byr også på en funksjon som gjør at programmet gjenkjenner bestemte ord og fraser, slik at dersom brukeren for eksempel skriver inn ordet «sex» ved et uhell, vil appen anmode brukeren om å skrive inn et annet søkeord i stedet.

Appen vil bli tilgjengelig på mandag 23. februar og altså kun til Android-plattformen i første omgang. Det er uvisst om eller når Google planlegger å lansere en iOS-utgave av den nye YouTube-applikasjonen.

YouTube har mye nifst innhold som er vanskelig å bli kvitt: Nettstedet klarer blant annet ikke å luke ut terrorpropagandaen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen