Vil la deg styre GoPro fra innsiden av bilen
(Bilde: YouTube)

Vil la deg styre GoPro fra innsiden av bilen

Dersom du har en BMW, vel å merke.

Actionkameraene GoPro øker stadig i popularitet, og dukker med jevne mellomrom opp i nyhetsbildet i forbindelse med nytt ekstrautstyr som slippes til kameraene, viltre actionvideoer og nyttige «gjør det selv»-prosjekter.

Nå melder nettstedet TechCrunch om en litt uventet vending fra GoPro-fronten. Kameraprodusenten har nemlig inngått et partnerskap med den kjente, tyske bilprodusenten BMW.

GoPro-bildet vises på bilens egen skjerm.
GoPro-bildet vises på bilens egen skjerm.Foto: YouTube

Bilvideoer i en håndvending

De to selskapene vil gjøre det enklere å gjøre opptak av kjørevideoer ved å la deg kontrollere trådløse GoPro-kameraer via bilens eget dashbord.

Dette gjøres ved å først installere en GoPro-applikasjon på en iPhone og koble telefonen til bilen. Deretter kan du bruke bilens grensesnitt til å både få opp bildet fra GoPro-kameraet, og starte og stanse opptaket.

Av sikkerhetsmessige årsaker vil bildet fra kameraet bare være synlig mens bilen står stille. Straks man begynner å kjøre slås bildet av, slik at føreren ikke distraheres, men holder blikket på veien.

Funksjonen skal visstnok bli tilgjengelig i juli på 2012-årsmodeller og nyere som er utstyrt med BMWs Connected Drive-grensesnitt. I videoen under ser du systemet i aksjon under en runde på en racerbane i høy hastighet.

Nå er det også blitt enkelt å lage surfevideoer med GoPro: Sjekk ut det nye tilbehøret for sommerfotografene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen