Facebooks nye tjeneste er trolig ulovlig i Norge
(Bilde: Facebook)

Facebooks nye tjeneste er trolig ulovlig i Norge

Skanner automatisk gjennom bildearkivet ditt.

Facebook har etter hvert utviklet ganske avansert teknologi for ansiktsgjenkjenning. Nå har Facebook lansert en ny ansiktsgjenkjenningsfunksjon i meldingsappen Messenger som de kaller Photo Magic.

Den nye funksjonen vil automatisk skanne gjennom de siste bildene dine og gi beskjed hvis noen av vennene dine er avbildet på dem, og så spørre deg om du vil sende bildene til vennene dine. Det skriver Techcrunch

Foto: Facebook

Foreløpig er Photo Magic rullet ut kun som en test i Android-appen i Australia, og senere i uken vil den komme til iOS-versjonen. Hvis testen er vellykket, vil den nye funksjonen rulles ut også i andre land.

– Vi har sett at privat sending av bilder i Messenger er veldig populært. Rundt 9,5 milliarder bilder ble sendt fra Messenger-appen i løpet av den siste måneden, forteller produktsjef Peter Martinazzi i Facebook til Techcrunch.

Forbudt i Europa

Mange vil antagelig være bekymret for personvernet når de hører om denne typen teknologi for ansiktsgjenkjenning, men ifølge The Verge må du aktivt skru på Photo Magic for at det skal fungere. 

Det er også usikkert om funksjonen i det hele tatt kommer hit til Norge. I 2012 ble nemlig Facebook tvunget til å skru av ansiktsgjenkjenning i Europa, ettersom flere land erklærte at det var ulovlig. 

I sommer lanserte Facebook en annen app for ansiktsgjenkjenning, Facebook Moments, som ikke er tilgjengelig i Europa – ettersom man i Europa er nødt til å la hver enkelt person aktivt akseptere å la seg gjenkjenne. 

Skremmende eller bare kult?
Nå trenger ikke Facebook se ansiktet ditt for å kjenne deg igjen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen