Snapchat finnes både til iPhone og Android. Det var en Android-mobil som ble benyttet da Hickman klarte å gjenopprette Snapchat-bilder.
Snapchat finnes både til iPhone og Android. Det var en Android-mobil som ble benyttet da Hickman klarte å gjenopprette Snapchat-bilder. (Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Snapchat sletter ikke
bildene dine

Hvem som helst med litt kunnskaper kan lett finne dem igjen på telefonen sin.

Den populære bildedelings-appen Snapchat brukes av mange fordi bildene kun vises hos mottakeren i kun veldig kort tid etter at du har sendt dem. Dermed er terskelen for å sende litt vågale bilder lavere enn den normalt ville vært. Siden bildene "selvdestruerer" er appen etter sigende blitt mye brukt til å sende nakenbilder til andre.

Nå viser det seg imidlertid at bildene ikke slettes, slik Snapchat har sagt de blir. Det skriver Business Insider.

Bildene lagres nemlig i en mappe på telefonen som heter "RECEIVED_IMAGES_SNAPS", dypt inne i mappestrukturen i filsystemet til telefonen. Bildefilene får endelsen ".NOMEDIA", noe som gjør dem vanskeligere – men ikke umulig – å finne igjen. 

Sletter bare fra egne servere

Det er sikkerhetseksperten Richard Hickman som har kommet med avsløringen. Ved å endre filendelsen klarte Hichman å vise bildene igjen. Plassen hvor bildet blir lagret blir riktignok merket som tilgjengelig for overskriving, men inntil den faktisk er overskrevet er det fritt frem for å gjenopprette bildene ved hjelp av en litt avansert filbehandler-app.

Snapchat skriver i et svar til Business Insider at de sletter bildene fra sine servere, men at det er mange måter å lagre bildene du mottar – inkludert å ta en skjermdump eller et bilde av skjermen med et annet kamera. 

Les også: Nå bør du ta "mobilpraten" med barna dine

Her kan du se at Hickman viser hvordan Snapchat-bilder kan gjenopprettes:

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen