Snapchat-selfie førte til mord-tiltale
(Bilde: Shutterstock)

Snapchat-selfie førte til mord-tiltale

Drapsmann tok bilde av seg selv og offeret på åstedet.

Teknologi kan som kjent brukes til så mangt, og i mylderet av digitale kommunikasjonsmuligheter som finnes i dag hender det også rett som det er at teknologien byr på positive og høyst utilsiktede utfall.

Avisen Pittsburgh Tribune-Review melder nå om en svært spesiell sak hvor en 16 år gammel gutt er tiltalt for drap takket være et bilde han tok med den populære, mobile bildeapplikasjonen Snapchat.

Tok selfie av seg selv med drapsofferet

Ifølge politiet skal gutten ha sendt et bilde til en bekjent hvor han poserer med drapsofferet, som var blitt skutt i ansiktet, i bakgrunnen. Snapchat fungerer ved at bildet slettes fra mottakerens enhet og Snapchats servere i løpet av noen sekunder, men i dette tilfellet ble bildet lagret på mobilen av mottakeren.

Moren til mottakeren skal så ha oppdaget bildet på mobilen og kontaktet politiet, som altså da hadde et svært solid stykke bevis å føre mot den tiltalte. Etter å ha ransaket hjemmet til den tiltalte skal politiet ha funnet en pistol, hvorpå 16-åringen tilsto å ha drept personen. Han er nå tiltalt for både overlagt drap og våpenbesittelse.

Aktoren i saken sa han aldri har vært ute for en lignende sak, hvor drapsmannen har tatt et selfie sammen med offeret, i løpet av hans 30 år i tjeneste. Ifølge aktoren var bildet et helt sentralt stykke bevis som raskt ledet etterforskerne til gjerningspersonen.

Felles ofte via sosial medier

Ifølge Pittsburgh Tribune-Review hender det relativt ofte at sosiale medier og digitale kommunikasjonsformer bidrar til å felle kriminelle. Av og til tar for eksempel kriminelle bilder med stjålne, mobile enheter som deretter lastes opp nettskyen. Som vårt søsternettstedet Teknofil tidligere har skrevet om ble for eksempel en iPad-tyv avslørt etter at vedkommende tok bilder av seg selv og glemte å slå av bildesynkroniseringen.

I dette tilfellet var handllingen imidlertid både bevisst og av vesentlig mer alvorlig art, og det er nok ganske trygt å si at drapsmannens selfie-stunt ikke var det smarteste trekket han har gjort. 16-åringen skal være tiltalt som voksen, noe som antakelig vil innebære mange år i fengsel dersom han blir dømt.

Visste du at du kan følge Tek.no på Snapchat? Det gir deg muligheten til å få bilder og videoer fra innsiden av sjappa »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen