Snapchat innrømmer: Millioner av kontoer berørt
(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Snapchat innrømmer: Millioner av kontoer berørt

Planlegger oppdatering etter hackerangrep.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forrige uke offentliggjorde sikkerhetsselskapet Gibson Security informasjon om to sikkerhetshull i den populære Snapchat-appen, hvor den ene feilen kunne gjøre det mulig for utenforstående å hente ut Snapchat-brukernes telefonnummere.

Ikke lenge etterpå gikk en gruppe med hackere som kaller seg SnapchatDB ut og annonserte at de hadde klart å hente ut rundt 4,6 millioner telefonnummere fra Snapchats servere. Dette klarte de etter at Snapchat hevdet å ha tettet sikkerhetshullet.

Årsaken til at hackergruppen publiserte listen, er ifølge dem selv at de ønsker å rette oppmerksomheten mot sikkerhetsproblemene med Snapchat. De to siste sifrene av telefonnumrene er «sladdet» av hackerne.

Innrømmer å ha visst om sikkerhetshullet

Snapchat innrømte på torsdag at de har visst om sikkerhetshullet i flere måneder, skriver Reuters

Ifølge Snapchat er det kun telefonnummerne hackerne har klart å hente ut, ingen informasjon om for eksempel passord eller innholdet i Snapchat-meldinger. 

Sikkerhetshullet benytter en funksjon som brukes for å finne venner. Ved å taste inn et telefonnummer vil man kunne finne brukernavnet som tilhører dette nummeret. Dette kan misbrukes ved å laste opp et stort antall telefonnummere. 

«Vi kommer med en oppdatert versjon av Snapchat-appen som vil gjøre det mulig for Snapchattere å velge å ikke være med i Find Friends-funksjonen etter at de har verifisert telefonnummeret sitt», skriver Snapchat i et blogginnlegg. De jobber også med andre tiltak for å bedre sikkerheten. 

Det er kun amerikanske Snapchat-kontoer som skal være berørt, men det skader uansett ikke å sjekke din egen konto for å være på den sikre siden. Både Gibson Security og LastPass har laget verktøy som lar deg sjekke ditt eget Snapchat-brukernavn. Sjekk kontoen din her: Lastpass / Gibson Security

Les også: Slik sikrer du mobilen din

(Kilder: Reuters, SlashGear)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen