Krypterte meldingstjenester kan bli forbudt i Storbritannia dersom David Cameron blir gjenvalgt.
Teknofil
Krypterte meldingstjenester kan bli forbudt i Storbritannia dersom David Cameron blir gjenvalgt. (Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no)

Snapchat, iMessage og WhatsApp kan bli forbudt

Storbritannias statsminister langer ut mot krypterte meldingstjenester.

David Cameron er i gang med valgkampen sin, hvor målet er å bli gjenvalgt som Storbritannias statsminister. Nå sier Cameron at han ønsker å  forby krypterte meldingstjenester, ettersom de gjør det mulig for terrorister å kommunisere med hverandre uten å bli oppdaget, skriver Mashable.

Slike tjenester, deriblant Snapchat, iMessage og WhatsApp, forhindrer myndighetene- og etterretningstjenesten i å snoke, fordi innholdet er  kryptert. Krypteringen gjør at det kun er mottaker og avsender som kan se innholdet, men ikke de som drifter tjenesten.   

I lys av terrorhandlingene som skjedde i Paris i forrige uke, benyttet statsministeren anledningen til å sette spørsmålstegn ved at myndighetene ikke lenger har noen mulighet til å overvåke det som blir sagt mellom mistenkelige personer. I dag kan politi- og etterretning få innsyn i ukryptert kommunikasjon dersom de får godkjent en kjennelse fra en domstol.

– Skal vi tillate kommunikasjonsformer som rett og slett ikke går an å lese? Mitt svar til det spørsmålet er: Nei, det skal vi ikke, sa Cameron på en pressekonferanse på mandag. (se klippet under)

Hva synes du om Camerons uttalelser? Diskutér i forumet!

Facebook vil la deg chatte anonymt
Lanserer ny app kalt «Rooms» »

(Kilder: Mashable, YouTube)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen