Snakker via SMS

Hvorfor snakke sammen når man bare kan sende en tekstmelding? Stadig flere dropper samtalene ansikt til ansikt og skriver heller tekstmeldinger når de skal ha tak i eller snakke med andre mennesker.

- Det er mer behagelig å sende venner tekstmeldinger, for da risikerer du ikke pinlige øyeblikk hvis du slipper opp for ting å snakke om, sier studenten Eric Dacorro til Science & Technology.

Stoler på SMS
Studenten er ikke alene. Ifølge undersøkelsen foretrekker flere og flere å ta de viktige samtalene over SMS.

- Flere tenåringer har fortalt meg at samtaler både ansikt til ansikt, telefonsamtaler og selv e-post er en kjølig måte å kommunisere på, og at det er vanskelig å stole på motparten. De stoler mer på SMS og øyeblikkelige meldinger, sier professor i antropologi Jan English-Lueck ved Universitetet i San Jose.

Han tror ungdommen føler de har mer kontroll når de bruker SMS og MSN enn når de er i en gruppe hvor flere snakker samtidig.

Snakker med venninner
Science & Technology har snakket med flere som foretrekker å sende tekstmeldinger – særlig til det motsatte kjønn.

Det er med andre ord greit å treffe venninner og snakke med dem ansikt til ansikt, men skal de snakke med guttevenner eller kjærester foretrekker mange å sende tekstmeldinger.

- Hvis du sier noe flaut er det mer flaut å si det ansikt til ansikt, sier 23 år gamle Hannah King. – Da vil jeg bare rødme mer.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen