Snakker via SMS

Snakker via SMS

Hvorfor snakke sammen når man bare kan sende en tekstmelding? Stadig flere dropper samtalene ansikt til ansikt og skriver heller tekstmeldinger når de skal ha tak i eller snakke med andre mennesker.

- Det er mer behagelig å sende venner tekstmeldinger, for da risikerer du ikke pinlige øyeblikk hvis du slipper opp for ting å snakke om, sier studenten Eric Dacorro til Science & Technology.

Stoler på SMS
Studenten er ikke alene. Ifølge undersøkelsen foretrekker flere og flere å ta de viktige samtalene over SMS.

- Flere tenåringer har fortalt meg at samtaler både ansikt til ansikt, telefonsamtaler og selv e-post er en kjølig måte å kommunisere på, og at det er vanskelig å stole på motparten. De stoler mer på SMS og øyeblikkelige meldinger, sier professor i antropologi Jan English-Lueck ved Universitetet i San Jose.

Han tror ungdommen føler de har mer kontroll når de bruker SMS og MSN enn når de er i en gruppe hvor flere snakker samtidig.

Snakker med venninner
Science & Technology har snakket med flere som foretrekker å sende tekstmeldinger – særlig til det motsatte kjønn.

Det er med andre ord greit å treffe venninner og snakke med dem ansikt til ansikt, men skal de snakke med guttevenner eller kjærester foretrekker mange å sende tekstmeldinger.

- Hvis du sier noe flaut er det mer flaut å si det ansikt til ansikt, sier 23 år gamle Hannah King. – Da vil jeg bare rødme mer.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen