Snakker helst via tekstmeldinger

Alternativ tekst mangler

Når du ikke har muligheten til å snakke med noen ansikt til ansikt, gjør en SMS eller to ofte nytten. Så lettvint er SMS blitt, at mange faktisk foretrekker å sende SMS enn å snakke med andre ansikt til ansikt, skriver Science & Technology.

Nettstedet har snakket med Stanford-studenten Eric Dacorro, som helst sender SMS når han har muligheten til det.

- Mer behagelig
- Det er mer behagelig å sende SMS til venner, fordi du kan gå tom for ting å snakke om når du snakker ansikt til ansikt. Når du sender SMS, blir det ingen pinlige pauser. Og når du ikke har mer å si, er samtalen over, sier Dacorro.

Jan English-Lueck, professor i antropoligi ved Universitetet i San Jose, forteller om sine erfaringer med ungdom og SMS:

- Tenåringer har fortalt meg at samtaler via både ansikt til ansikt, telefon og e-post er en kald måte å kommunisere på, og at den du kommuniserer med ikke er til å stole på. Men måten man virkelig kan være oppriktig på, er via SMS og lynmeldingstjenester, sier English-Lueck til Science & Technology.

Men det er ikke bare SMS som er i ferd med å bli en populær erstatning for samtaler ansikt til ansikt. I arbeidslivet sender ansatte gjerne heller en e-post enn å snakke med sine kollegaer direkte. Årsaken skal være at de frykter den uforutsigbarheten en vanlig samtale kan føre med seg.

(Kilder: Science & Technology)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen