Snakk med venner via Facebook

Facebook har sagt de vil lansere en ny tjeneste i sitt nettsamfunn.

Via en ny chat skal du kunne prate direkte med dine venner.

Denne uken rulles tjenesten ut.

Gjør samtalene mer direkte

Facebook har lenge vært et yndet sted for å kunne holde kontakten med venner. Dessverre har det så langt ikke vært mulig å prate direkte med venner uten å sende meldinger hvor mottakeren må oppdatere nettsiden for å få opp beskjeden.

Nå er derimot Facebook-chatten klar.

- Denne uken lanseres Facebook Chat, en ny måte for deg å kunne kommunisere med venner på direkten. "Veggen" og innboksen har så langt vært de primære måtene for å kommunisere på. Men når det haster mer, for eksempel når det skal lages planer for lunsj innen en halvtime, eller når en dommeravgjørelse diskuteres, er kanskje ikke disse metodene tilfredsstillende. Chatten har som formål å tette dette hullet, skriver Facebook i en melding på sin offisielle blogg.

Har testet tjenesten
Facebook vil lansere sin nye funksjon fortløpende for forskjellige nettverk og land i løpet av denne uken. Så langt har norske brukere ikke tilgang på denne funksjonen, men nettsiden Inside Facebook har testet den nye muligheten.

Ifølge de vil funksjonen vise seg nederst i din nettleser når du er innlogget i Facebook. Her vil du se hvor mange av dine venner som er logget på og tilgang til aktive samtaler.


Facebook Chat legger seg inn automatisk som en tjeneste nederst i nettleseren. Her kan du se aktive samtaler og hvor mange venner som er logget på.

Samtalene kan åpnes i et nytt vindu slik at du kan være aktiv i samtalene selv om du surfer på andre nettsider enn Facebook.

På verktøylinjen for chaten vil du også ha tilgang til andre meldinger du får på Facebook. Du kan selv stille inn hva slags meldinger du vil få beskjed om.

Ingen revolusjon, men nyttig verktøy
Ifølge Inside Facebook er ikke Facebook sin nye tjeneste revolusjonerende i forhold til andre direkte meldings-tjenester som Windows Live Messenger, Gmail Chat eller Yahoo Messenger.


Chat i Facebook er ingen revolusjon, men veldig nyttig mener Inside Facebook.

Men fordelen ved å ha et sosialt nettsamfunn som bakgrunn vil uten tvil spille en rolle.

Inside Facebook mener dette for mange vil forlenge tiden de bruker på Facebook. Det er i det minste helt klart at dette gjør det langt enklere å holde kontakten med venner og kjente.

Så for de som allerede er mye på nettsamfunnet vil dette kunne bli et nyttig verktøy.

Les også:
Masseflukt fra Facebook
.
Facebook får et ansiktsløft
.
Finn vennene dine på Facebook
.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen