Snakk med kompisen over iPod-en

De siste ukene har det rast inn med patentideer til iPod, og for en uke siden kunne det amerikanske patentkontoret notere seg nok en søknad, denne gang på videokonferanse via iPod-en.

Selv om patentsøknaden ikke nødvendigvis stammer fra Apple, virker det som det også denne gang er Steve Jobs og vennene hans som står bak. Patentet tar for seg iPod, eller en "avansert" og "videreutviklet" versjon som det står i søknaden, og hovedtyngden i teksten omhandler muligheten til å sende og motta video i sanntid med kamera festet til iPod-en.

Netstedet Macsimumnews kan sågar melde at patentet inneholder detaljer om en ny kodek til QuickTime, som muliggjør videotelefoni.

Den omfattende patentsøknaden tar for seg iPod som en egen videoserver i et trådløst nettverk, nye iPod-enheter som kan gjøre videotelefoni mulig, samt muligheten en oppgradert iPod vil ha til å sende og motta videosnutter i sanntid.

Med patentsøknaden er det vedlagt bilder som illustrerer de forskjellige nyvinningene. Blant en rekke avanserte iPod-er finner vi også iPod-lignende mobiltelefoner og andre tekniske nyvinninger som hører fremtiden til. Du kan se dem alle hos Macsimumnews.

Selv om det ikke er Apple som offisielt som står bak patentsøknaden, mener mange at elektronikkgiganten søker patent under pseudonym for å slippe oppstuss. Men uansett, om videotelefoni på iPod-en blir en realitet, så betyr nok opphavsmannen lite for folk flest.

(Kilder: Macsimumnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen