Snakes on a Plane

Se større versjon og flere bilder
– Hallo, er det viltnemnda?

"Snakes on a Plane" er en reinspikka actionfilm, og en typisk Hollywood-film i så måte. Plottet er enkelt. Sean er vitne til et brutalt drap utført av kongen av kriminalitet, Kim. Nå skal Sean fraktes fra Hawaii til Los Angeles, for å vitne mot Kim i en rettssak. Men så enkelt er det ikke; Kim er nemlig kjent for å drepe de som står i veien for ham. Denne gangen må han ty til uvanlige midler; giftslanger ombord på flyet der Sean og Agent Flynn (Samuel L.Jackson) befinner seg. Slangene kryper framover mot cockpiten, og Agent Flynn får nok å henge fingrene i.

Ufortjent kultstatus

”Snakes on a Plane” lever dessverre ikke opp til hypen og kultstatus den har fått før den i det hele tatt har kommet på kino. Man skulle tro at en slik hype hadde noe for seg, men det har den ikke. Filmen bruker alle virkemidlene som har vært brukt utallige ganger tidligere, og det er få, om ingen, overraskelser i løpet av de nesten to timene filmen varer. Og det enkle plottet er nevnt; det er simpelt, og ikke er det veldig sannsynlig heller.

Kanskje er det slik at en slik film enten burde bli rost opp i skyene eller bli slaktet. Men man får seg liksom ikke til å hate ”Snakes on a Plane”, ei heller å elske den. Å elske går ikke; til det er plottet for forutsigbart og enkelt, men man må kanskje ta filmen for det den er. Nemlig en reinspikka actionfilm; og det er vel bare å innrømme at den fungerer som det. Handlingen drives fremover av en spenning som i alle fall til en viss grad er til stede.

Samuel ”Motherfucking” Jackson

Se større versjon og flere bilder
Samuel L. Jackson er knalltøff i "Snakes on a Plane".

Men det beste av alt, og det som gjør at Snakes on a Plane ikke snubler helt, er Tøffe-Samuels røffe språkbruk og stoiske ro i hektiske situasjoner. Sitatet: ”I am fed up with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!”, tør jeg påstå er verdt inngangspengene alene.

Sitatet ”Get off my dick”, fra en av passasjerene som får et ublidt møte med en slange på toalettet, er også hysterisk morsomt. Det er dessuten flere morsomme episoder. Og hvis man ser godt etter finner man noe som kan minne om filmens moral; nemlig at man må stå sammen for å vinne. For det blir kanskje Agent Flynns største utfordring i kampen mot slangene. Flyets passasjerer er nemlig ikke en homogen gruppe, og i begynnelsen er de lite samarbeidsvillige, men når faren blir stor nok, tvinges de til å dra i samme retning.

Konklusjon

For å oppsummere; Snakes on a Plane finner ikke opp kruttet på nytt, men det var vel heller ikke regissør David R.Ellis’ intensjon, og dermed må man ta filmen for det den er; nemlig en actionfilm. Hypen og kultstatusen er ikke fortjent; til det er de gode øyeblikkene for få. Men for all del; man vil ikke kjede seg gjennom filmen, og Tøffe-Samuels nevnte sitat er så til de grader morsomt at det er synd å gå glipp av det.

Snakes on a Plane

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen