Smykker opp mobilen

En ny svensk nettbutikk har begynt å importere japanske mobilsmykker. Navnet er Keitai, som betyr mobiltelefon på japansk. Mobilsmykkene kommer i alle varianter, og det er flere under produksjon.

I skrivende stund kan du velge mellom 45 forskjellige mobilsmykker, blant annet Disney-figurer, Hello Kitty, Doraemon og andre japanske animefigurer.

Hver figur har sin egen historie. Vi kjenner jo alle til Disney-figurenes historie, men de japanske er det verre med, i hvert fall for de som ikke er særlig interessert i anime.

Hello Kitty er fra England, og vokste opp i London. Her bodde hun sammen med sine foreldre og tvillingsøster Mimi. Doramon er en fremtidsfigur som ble sendt til nåtiden for å redde Nobita fra fattigdom og fra å gifte seg med Jiyans onde søster.

Du kan feste smykkene til mobiltelefonen på to forskjellige måter. Hvis mobiltelefonen har et "hull" som du kan feste smykket i, er det bare å tre det på. Skulle du mangle dette er det mulighet for å kjøpe en smykkeholder som festes til mobiltelefonen med dobbeltsidig teip.

Mobilsmykket, som også kalles keitaistrap, har så langt ikke vært noen stor slager i Europa. Slik er det ikke i Japan.

Der har både ung og gammel skaffet seg ett eller flere smykker. Det kan ligge flere argumenter til grunne, men mest sannsynlig har japanerne et mye bedre forhold til anime og andre tegneserier som i de siste årene har kommet til Vesten. At japanere generelt sett er glad i glitter og utsmykninger, er det heller ingen som kan betvile.

Per i dag kan mobilsmykkene bare kjøpes på nettet. Det er planlagt å åpne en egen butikk i Göteborg på sikt. Prisen ligger på mellom 70 og 80 norske kroner for hvert smykke, pluss frakt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen