Smykker seg med ny kameraserie

C står for kompakt.

Mange av Leicas og Panasonics kameraer går hånd i hånd. Det vil si, en stund etter at Panasonic har lansert et Lumix-kamera, pakker Leica dette gjerne inn på nytt, gir det et rødt stempel og sender det ut i butikkhyllene – med et lite prispåslag.

Denne gangen har turen kommet til Panasonic Lumix LF1.

C is for cookie, I mean, camera

Søker er på plass.
Søker er på plass.

Leicas versjon av LF1 har fått det enkle, men greie navnet Leica C, og er i likhet med LF1 starten en helt ny, kompakt serie.

La oss ta utsiden først. Leica har valgt å produsere Leica C i to utgaver, henholdsvis en gylden variant og vinrødt.

Dette er en clutch, i tilfelle du lurte.
Dette er en clutch, i tilfelle du lurte.

Som seg hør og bør for et kamera som betegnes som et «smykke» av produsenten selv, finnes det da også en rekke mer eller mindre snasne kameravesker til den lille kompakten. Om du ønsker en myk omslagsvariant i sort lammeskinnsnappa, en klassisk Leica-veske i sort skinn eller en helt egen clutch-veske, har Leica sørget for at du skal ha litt å velge i.

Les også: Hils på Leica X Vario

7 ganger zoom

Omslagsveske.
Omslagsveske.

På optikkfronten skilter Leica C med et 7 ganger zoomobjektiv, tilsvarende 28 – 200 mm, med en lysstyrke f/2-5.9. I tillegg har de utstyrt objektivet med en programmerbar fokusring. Selve bildebrikken byr på 12 megapiksler.

Baksiden av det lille kameraet preges av en tre tommer stor skjerm, og i likhet med fetteren Panasonic LF1 har kameraet fått plass til en elektronisk søker.

Magnetveske.
Magnetveske.

Leica C tar også steget inn i 2013, utstyrt med både WiFi og såkalt Near Field Communication, slik at du kan overføre blinkskuddene dine trådløst til en iOS- eller Android-enhet – eller rett og slett bruke smartenheten din som fjernutløser om det er ønskelig.

Kameraet er ventet i butikken i oktober, til en veiledende pris på 5400 kroner. Da er Adobe Photoshop Lightroom inkludert.

Lurer du på hva dommen ble da vi testet Panasonic LF1? Les hele testen her »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen