Sniktitt SMSgruppe

(Bilde: SMSgruppe/montasje)

SMSgruppe lansert i Norge

Nå blir det enklere å planlegge fotballtreninger, møter, skoleturer og fester.

Mange vil nok mene at SMS er på vei ut, og at sosiale medier har langt på vei har overtatt. Har du en Facebook-app på mobilen din har du til og med mulighet til å få push-varsel hvis noen sender deg en melding. Likevel kan det hende at SMS-en i noen tilfeller fortsatt har en nyttig funksjon.

Nå er SMSgruppe lansert i Norge, en tjeneste som etter sigende har blitt godt mottatt i opprinnelseslandet Sverige. Denne går ut på at du kan sende samme tekstmelding til inntil 25 personer, men bare betale for prisen av én SMS.

"Kampen avlyst"

Foto: SMSgruppe

Ikke alle bruker Facebook på mobilen aktivt, men de aller fleste har med seg mobilen sin overalt hvor de ferdes og kan dermed motta SMS-er. Dette er en helt avgjørende forutsetning som kanskje kan gjøre at SMSgruppe klarer å etablere seg til tross for at vi generelt sender færre SMS-er.

"I dagens samfunn der trykket fra det sosiale mediarommet er såpass intenst, trenger SMS gjennom på en helt annen måte enn konkurrerende kanaler, en SMS blir lagt merke til når man får den og det er en pålitelig og effektiv måte å nå ut på," skriver selskapet SMSgrupp i Stockholm AB på sine nettsider.

Svært mange nordmenn møtes hver uke og spiller fotball eller andre lagidretter, og mange har nok opplevd at treningen eller kampen har blitt avlyst på kort varsel. Ved å etablere en SMSgruppe kan hele fotballlaget få beskjeden umiddelbart på SMS.

Andre tenkte scenarier kan for eksempel være informasjonsutveksling innad i en bedrift, en stor vennegjeng som skal "på byen", organisering av bryllup eller bursdagsfester, eller at en gruppe foreldre skal planlegge skoletur for barna sine.

Kunstig mobilnummer

Slik fungerer tjenesten:

1. Gå til www.smsgruppe.no og tast inn e-postadressen din for å få tilsendt en aktiveringskode. Deretter plotter du inn mobilnummeret ditt sammen med koden. Senere logger du inn via mobilnummeret ditt, men du trenger ikke å registrerer en omfattende brukerprofil med navn, adresse eller noe slikt.

2. Opprett en gruppe. Da blir du administrator for gruppen, og kan legge inn mobilnummer og navn på de du ønsker å inkludere. Du får tildelt et kunstig - eller fiktivt - mobilnummer som er knyttet til ditt ordinære mobilnummer. Når du sender meldinger til dette nummeret sendes SMS-en til samtlige mottakere, men du betaler kun for å sende én. De øvrige i gruppen må godkjenne at de vil være med på dette, og får deretter sitt eget unike, fiktive nummer som de skal bruke på samme måte. Tjenestetilbyderen anbefaler at du lagrer det unike mobilnummeret i kontaktlisten din med navnet på gruppen.

3. Send SMS-er som mottas av samtlige i gruppen. Disse havner i samme "tråd" på smartmobilen din (ditt unike SMSgruppe-nummer). Som administrator har du også mulighet til å velge at bare du mottar svarene, men at de øvrige i gruppen kun mottar meldingen du sender – ikke de andre i gruppen.

– Kan være et nyttig verktøy

Slik ser "tråden" ut på en iPhone.
Slik ser "tråden" ut på en iPhone.

Vi har så vidt prøvd tjenesten i redaksjonen, og rent teknisk ser den ut til å fungere tilfredsstillende. Hver mottatte melding starter med "Navn (ekte mobilnummer)," noe som gjør det enkelt å se hvem som er avsender. At hver SMS avsluttes med link til www.smsgruppe.no får vi tåle, selv om dette egentlig ser litt rotete ut hvis du skal bla i samtaletråden.

Mange vil nok mene at det fungerer rimelig greit å arrangere eller planlegge noe via Facebook, e-post eller individuelle SMS-er – særlig når det omtrent ikke koster noe å sende en SMS. Det er vi i så fall veldig enig i. Likevel finnes det situasjoner der vi tror SMSgruppe kan være et nyttig verktøy også.

Særlig gjelder det grupper hvor man kanskje ikke kjenner alle sammen så godt eller hvis man befinner seg langt unna hverandre. Til uformelle "SMS-konferanser", ideutvekslinger og lignende kan dette også være brukbart.

Apper ikke tilgjengelig - ennå

Foreløpig må norske brukere logge seg på nettsiden for å opprette flere grupper, legge til flere medlemmer eller endre instillinger. Svenske brukere har derimot tilgang til en Android- og iOS-app hvor du kan gjøre dette enkelt via mobilen. Det er mulig å sende fellesmeldinger via apper fra før, men noe av det som gjør SMSgruppe interessant er at du ikke laste ned noen app for å bruke tjenesten. At de likevel tilbyr apper synes vi er positivt.

SMSgruppe har foreløpig ikke besvart våre henvendelser på når appene blir tilgjengelig i Norge, men ettersom de tross alt har publisert linker til dem på nettsiden antar vi at dette vil være på plass ganske snart. Med appene får du blant anledning til å koble gruppene til Facebook og Twitter, opprette SMS-avstemninger, og dele posisjonen din (Google Maps) med de andre medlemmene.

Les også: SMS-en er 20 år

Har SMSgruppe livets rett, tror du? Kommenter i forumet nederst på siden!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen