SMS via GPRS i Sverige

Svenske Pepppar lanserer nå Pepppar Extra, som er et abonnement der brukeren kan sende tekstmeldinger til Pepppar-abonnenter nesten uten kostnader. Overføringen skjer nemlig via GPRS, som betyr at man kun betaler for mengde data som blir sendt over nettet, istedet for en fastpris per melding, som er den betalingsmetoden alle andre operatører bruker.

For å gjøre telefonen sin i stand til å sende tekstmeldinger via GPRS må abonnentene først laste ned Java-programmet Zmart, som er utviklet av det svenske selskapet The PhonePages, som spesialiserer seg på utvikling av tjenester for mobilt internett.

Abonnenter hos Pepppar får 2 MB med fri dataoverføring hver måned, noe som tilsvarer hundrevis av tekstmeldinger. Skulle man gå over denne grensen er det likevel latterlig mye billigere å sende via GPRS enn å sende på vanlig måte.

Zmart-programvaren åpner ikke bare for at abonnenter av Pepppar får muligheten til å sende billlige SMS, man kan nemlig også bruke tjenesten til å sende MMS-meldinger over GPRS-nettet, noe som ifølge operatøren skal koste under en tredjedel av normalprisen for sending av MMS.

Om de norske operatørene har planer om å gi abonnentene sine muligheten til å sende tekstmeldinger via GPRS med det første, vites ikke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen