SMS gir PC-virus

(Bilde: Virus Information Center)

Hittil har datavirus, trojanere og andre uhumskheter funnet veien inn i din PC via for eksempel nettsider og epost-vedlegg. Men nå har bakmenn med onde hensikter funnet en ny måte å snoke på PC-en din på, nemlig ved å sende deg en SMS.

Ofre for den nye metoden får en SMS på mobiltelefonen. I SMS-en står det at du har sagt ja til et abonnement på en nettbasert og svindyr dating-tjeneste. I følge SMS-en skal tjenesten koste deg $2, eller omtrent 13 kroner per dag, og utgiftene vil havne på mobilregningen din.

Du rådes derfor i den samme meldingen til å besøke en spesifikk nettside via PC-en din, slik at du kan melde deg ut av tjenesten. På nettsiden, som heter Irreal Dating Service, blir du bedt om å taste inn og bekrefte mobilnummeret ditt. I samme sekund som du gjør dette, forsøker nettleseren å kjøre en fil ved navn unregister.exe.

(Bilde: Virus Information Center)

Filen er en såkalt trojaner ved navn Win32/Bambo.CF. En trojaner er noe som gir seg ut for å være noe annet enn den er, og slik lurer deg til å gi den tilgang til maskinen din.

Men i stedet for at filen innstallerer seg selv uten ditt samtykke, må du aktivt godkjenne filen før den installeres på maskinen din. På den samme nettsiden finner du en steg for steg-bruksanvisning til hvordan du skal installere filen.

Følger du instruksjonene, lar du trojaneren åpne bakdører inn til PC-en din, slik at andre med skumle hensikter kan komme seg inn på maskinen din og stjele og misbruke informasjon de finner.

Du kan lese mer om Win32/Bambo.CF-trojaneren og den falske nettsiden på nettsiden til Virus Information Center.

(Kilder: Virus Information Center, Eweek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen